F1: Élcsapatokkal tesztelt a Pirelli Barcelonában

Gőzerővel készül a 2020-as Forma-1-es szezonra a Pirelli, Sebastian Vettelékkel tesztelt a Japán Nagydíj előtt a gumibeszállító.

egss4d-xuaac4t6.jpg

A Circuit de Barcelona-Catalunya pályán, Spanyolországban tesztelte a Pirelli a jövő évi F1-es idényre szánt abroncsait – az olasz-kínai gumicég munkáját hétfőn a Ferrari és a Red Bull, kedden pedig a Mercedes segítette. A három csapat 404 kört tett meg a két nap alatt: Sebastian Vettel 145-öt, Alexander Albon 115-öt, Esteban Ocon pedig 144-et.

A 2020-as gumikat az Amerikai Nagydíj első szabadedzéséig már nem fogják pályára vinni, miközben a 2021-esek tesztje az előző hónapban vette kezdetét: a Renault esett át először a tűzkeresztségen, ami az új, 18 colos abroncsokat illeti, a Paul Ricard-i pályán.

Pirelli Motorsport on Twitter

Also testing today (and kicking up sparks) was @alex_albon for @redbullracing: they completed 115 laps of @Circuitcat_eng, again trying out 2020 #Fit4F1 tyres. ��

Pirelli Motorsport on Twitter

As promised, here's @OconEsteban in the @MercedesAMGF1. He's our #F1 representative for today. A busy day of testing ahead @Circuitcat_eng for both @f1 and @FIA_F2, trying out their different #PZero tyres for next year. And it's looking like a nice day for it! #Fit4F1 https://t.co/Ul3BKbRpGW

„Sűrű napokat zártunk Barcelonában, az F1-es és az F2-es gumikat is teszteljük 2020-ra” – nyilatkozta a tesztről a Pirelli motorsportfőnöke, Mario Isola. – „A Forma-1-ben az a cél, hogy a 2020-as, 13 colos gumik legújabb specifikációját azon direktívák szerint fejlesszük, amikben a csapatok megegyeztek legutóbb. A három élcsapat segítségével össze tudtuk gyűjteni azokat az adatokat, amiket akartunk, így már pozícióban vagyunk ahhoz, hogy hamarosan nevesítsük a jövő évi specifikációkat.”

Nemcsak a Forma-1, hanem a Forma-2 következő szezonjára is készül a Pirelli. A két nap alatt 146 kör került a nagyobbik nevelőszéria tesztautójába.

„Ami a Forma-2-t illeti, az ütemezett tesztprogramunk részeként a 18 colos abroncsokat futtattuk” – tette hozzá Isola.

Pirelli Motorsport on Twitter

More test laps for @FIA_F2 today @Circuitcat_eng as well. These are the new 18-inch tyres that will be seen on all the #F2 cars next year. #F1 will adopt 18-inch tyres from 2021. #Fit4F2

Fotó: Pirelli Motorsport / Twitter

Írta:Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3515211202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása