WTCR: A M1RA versenyzője toronymagasan vezeti a virtuális bajnokságot

Michelisz Norbert e-sportcsapatának pilótája, Báldi Gergő magabiztos előnnyel áll a WTCR Esports tabellájának az élén, de az élő malajziai döntő még hátravan.

unnamed_18.jpg

2019-re négy szimulátorpilótát is szerződtetett a M1RA, három virtuális Hyundaijal rajthoz is álltak a WTCR hivatalos e-sportbajnokságában – ezzel új ágazattal egészült ki a túraautó-világkupa (WTCR) jelenlegi bajnoki éllovasa, Michelisz Norbert által alapított csapat.

Összességében küzdelmesen indult a M1RA-nak a virtuális kaland, az első három fordulót követően mindössze két dobogós helyezéssel rendelkezett a csapat, de a Nordschleifén rákapcsoltak a srácok, és onnantól nem volt megállás.

Németországban, majd Suzukában és Makaón is futamot nyert Báldi Gergő – így a magyar pilóta a bajnokság élére repítette magát, 815 pontja van, 74-gyel előzi a tavalyi bajnokot, a szlovákiai magyar Bánki Bencét (SDL eSports by Logitech G, Honda), aki mögött további 11 egységgel van lemaradva a német Florian Hasse (EURONICS Gaming, Cupra).

Bár a hétvégi eredmények nem véglegesek egyelőre, hármójuk számára nincs veszélyben a helyszín finálé Malajziában, ahová a legjobbak utazhatnak az igazi WTCR-szezonzáróval párhuzamosan, december 14-én – ekkor dől majd el a bajnoki cím sorsa, a tét a 25 ezer eurós összértékű fődíj.

A legutóbbi, makaói hétvége csapatszinten is jól sikerült a kecskeméti gárda szempontjából, ugyanis Báldi negyedik lett a második futamon, míg Csuti Zoltán a fordított rajtrácsos pole-ból aratott rajt-cél sikert. Nagy Dávid pedig még az első versenyről mentett egy harmadik helyet.

Nagy a 10. a bajnokságban 586 ponttal, Csuti Zoltán a 15. helyen állva számlál 432 egységet, amiben egy 20 pontos büntetés is benne van.

Fotó: WTCR Esports Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9815202354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása