TCR EU: Elindult a m1ra.hu és a M1RA Esports is

img_7785_1.jpg

Informatív és rajongóbarát lett a m1ra.hu. A M1RA emellett egy másik bejelentést is tett, mégpedig annak kapcsán, hogy saját e-sportcsapatot indított.

Mint azt tudjuk, 2017-ben indult útjára Michelisz Norbert csapata, a M1RA. Szereplését a nemzetközi TCR-bajnokságban kezdte meg, s ugyan Tassi Attila lemaradt az egyéni bajnoki címről, a csapatok pontversenyben nem talált legyőzőre első alkalommal a gárda.

A WTCC és a TCR egyesülése aztán átalakította a nemzetközi túraautózás helyzetét, a M1RA végül az önmagát bajnoksággá kinővő TCR Európa-kupában folytatta, Nagy Dániellel állandó versenyzőként. A magyar Assenben győzni is tudott Michelisz alakulatával, az összetettben az ötödik helyet csípte el.

Az idei évben nehezebben indult a szezon a M1RA számára, már csak azért is, mert az állandó indulók száma 30 fölé emelkedett – igaz, a pontozás is megváltozott: az első 10 helyett már az első 15 helyezett részesül pontokban.

A Hungaroringen Nagy újdonsült csapattársának, Luca Engstlernek a balesete miatt vált az ideálisnál sűrűbbé a csapat hétvégéje, viszont Nagy szerzett egy harmadik helyet. Németországban már Engstler volt hazai terepen, így neki jött össze a dobogó, miközben a magyar csak egyetlen pontot tudott szerezni, majd Spában nullázott – Belgiumban azonban már a német csapattárs egységeit is patikamérlegen mérték.

Többek között ezek az információk is fellelhetőek valamilyen formában a M1RA hivatalos weboldalán, amelynek elindulásáról a kecskeméti gárda csütörtök este tájékoztatta követőtáborát.

m1ra_hu.jpg

„Elindult a honlapunk! Régóta dolgoztunk már rajta, és reméljük, hogy örömmel böngészitek majd, mert Nektek készült, hogy még változatosabban tudjuk közvetíteni az információkat felétek”

– olvasható a M1RA Facebook-oldalán.

A weboldal magyar és angol nyelven is elérhető, továbbá egy olyan menüpont is található, ami váratlanul érhette a látogatókat. Ez pedig az esport.

Nem csak a m1ra.hu indult el, hanem a M1RA Esports is

m1ra_esports_2019.jpg

Bár a négy pilóta neve már a honlap felbukkanásával ismert volt, a részleteket a M1RA péntek reggeli sajtóközleményéből tudhattunk meg. Báldi Gergővel, Nagy Dáviddal és Zsupanek Bencével indul a M1RA Esports a hétvégi Le Mans-i 24 órás szimulátorversenyen, mégpedig egy, a #28-as rajtszámot viselő BMW M8-assal.

A trió a GTE-kategóriában indul; az eseménynek az a különlegessége, hogy ott lesz a mezőnyben a Red Bull Forma-1-es versenyzője, Max Verstappen is, aki az LMP2-es géposztályt erősíti.

A felállásból Báldinak van komolyabb versenyzői tapasztalata a valós versenypályákon is, annyira, hogy 2016-os országos bajnok lett egy Suzuki Swifttel. A kupás Swiftet ismeri a negyedik versenyző, Csuti Zoltán is, ugyanis miután 2014-ben megnyerte a Virtual SimRacing Formula Masters-t, tesztelhetett vele az Euroringen.

„Amikor szimulálunk, egy rendszer számítógépes modelljén tanulmányozzuk a valóság egy meghatározott szeletének viselkedését. Azért alapítottunk e-sportcsapatot, mert ezáltal tovább bővül a kollektív tudásunk, a hagyományos és virtuális versenyzésben megélt tapasztalataink kölcsönösen erősítik egymást. Az elsődleges cél, hogy a dinamikusan fejlődő szimulátor-versenyzésben is a lehető legmagasabb szinten, a legerősebb ellenfelekkel szemben bizonyítsunk”

– kommentálta a hírt Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

A tervek szerint a csapat a WTCR hivatalos szimulátorbajnokságában is indul a későbbiekben.

A versenyzők részletes bemutatásához a továbbiakban a csapat sajtóközleményét idézzük:

baldi_gergo_m1ra_esports_2019.jpg

Báldi Gergő: 2008 óta hobbiból versenyzett szimulátoron, és egy napon a Race of Champions online bajnokságban induló Michelisz Norberttel került egy futamba. Ennek hatására kezdett komolyabban foglalkozni a versenyzéssel. Öt bajnoki címet szerzett a Virtual SimRacingben, és lehetősége volt kipróbálni magát a Formula SimRacing világbajnokságán a legjobb virtuális formulapilóták ellen. 2017-ben az FIA WTCR hivatalos e-sportbajnokságában második lett, 2018-ban pedig a negyedik helyet szerezte meg. A szimulátorversenyzés mellett valódi versenyautóban is bizonyított már, 2016-ban magyar országos bajnok lett egy Suzuki Swift volánja mögött.

zsupanek_bence_m1ra_esports_2019.jpg

Zsupanek Bence: Már több mint tíz éve résztvevője különböző szimulátor-bajnokságoknak, de az igazi áttörést 2014 hozta meg számára. Megnyerte a Virtual SimRacing GP2-es bajnokságát, valamint a Le Mans-i 12 órás virtuális endurance versenyen is győzött. Ezután több nemzetközi szériákban érdekelt csapat is felfigyelt rá, aminek köszönhetően 2015-ben a GPVWC Formula Challenge-ben indult, és Barcelonában az első nemzetközi győzelmét aratta. A bajnokságot végül legjobb újoncként a harmadik helyen zárta. Később a GPVWC Supercup-ban is a dobogó a harmadik fokán végzett.

nagy_david_m1ra_esports_2019.jpg

Nagy Dávid: A hajdúböszörményi szimulátorosnak több mint tíz éves tapasztalata van, amely során rFactorral, Race 07-tel, rFactor 2-vel, Assetto Corsával és RaceRoommal is gyakorolt. Hosszabb ideig volt Magyarország egyik legnagyobb szimulátoros közösségének, a Virtual SimRacingnek állandó indulója, amely során Race 07-ben több bajnoki címet is szerzett. 2017-ben a WTCC hivatalos e-sportbajnokságában top 10-es helyezést ért el. Ezután egy év szünetet követően 2019-ben az ADAC GT Masters virtuális bajnokságának németországi döntőjében tért vissza, amelyen Báldi Gergővel egy csapatot alkotva a negyedik helyet szerezte meg.

csuti_zoltan_m1ra_esports_2019.jpg

Csuti Zoltán: Kecskeméten gépészmérnökként dolgozik, de 2010 óta komolyabban foglalkozik a szimulátor-versenyzéssel is. Több országos bajnoki címet szerzett, például 2012-ben a MASZOSZ által rendezett virtuális Forma–1-es szériában. Ugyanebben az évben a Formula SimRacing szervezésében zajló világkupán a harmadik helyet szerezte meg. 2014-ben megnyerte a Virtual SimRacing Formula Masters bajnokságát, amelynek fődíjaként tesztvezetéshez jutott egy Suzuki Swift-kupás versenyautóval az Euroringen.

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla; Fotó: M1RA

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714926992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása