F1: Bereznay dobogós, a bajnokságban is a legjobb tíz között

A balszerencsés nyitányt követően sokkal jobban folytatódott Bereznay Dániel számára az F1 Esports 2019-es szezonja: a virtuális silverstone-i pályán első dobogóját is megszerezte, így a pontversenyben is elkezdett felfelé kapaszkodni.

ef5kgt0xoammxrl.jpg

2019 őszén már másodjára randevúzott a londoni Gfinity Esports Arena csarnokában a virtuális Forma-1-es széria mezőnye, melynek tagjai ezúttal Kanadában, Ausztriában és Nagy-Britanniában mérték össze egymással a tudásukat.

A Circuit Gilles Villeneuve-ön büntetések sora alakította át a futam végeredményét, így a Renault zárt kettős dobogóval: Cedric Thome nyert, Jarno Opmeer harmadikként ért célba, míg az első futamokon Bereznayhoz hasonlóan a vártnál gyengébb eredményeket hozó Brendon Leigh először állhatott dobogóra 2019-ben – a második lett a regnáló kétszeres világbajnok. Bereznay számára nem alakult jól az esős verseny, rajtpozíciójában, a 13. helyen végzett.

A spielbergi Red Bull Ringen a ferraris David Tonizza simán nyert a pole-ból, így öt futam alatt a harmadik sikerét könyvelhette el, a Red Bull-os Fredrik Rasmussen és a Racing Point-os Marcel Kiefer előtt. Az idei évre az Alfa Romeóhoz átigazolt Bereznayt ötödikként intette le a virtuális kockás zászló.

Sauber Esports on Twitter

Dani vs David for 3rd place at Silverstone! � What an epic duel this was! ⚔️ Great to see @FormulaDani getting his elbows out and putting his @alfaromeoracing car in a podium position! #F1Esports https://t.co/xEuHX0wzF2

Silverstone-ban került sor az esemény harmadik, egyben utolsó futamára, amit Kiefer nyert Rasmussent megelőzve, Bereznay pedig először zárt a TOP-3-ban a szezonban, miután egy bravúros előzéssel utasította maga mögé a listavezető Tonizzát.

November 6-án újabb három helyszínnel – Németország, Belgium és Olaszország – jön a folytatás. Az egyéni összetettet 104 ponttal Tonizza vezeti, mögötte Rasmussen 92 pontos, a harmadik helyen pedig 59 egységet számlál Opmeer. Bereznay 31 ponttal a hetedik helyen áll. A csapatok kiírásában már szorosabb a helyzet: a 109 pontos Red Bull csupán öt ponttal előzi a Ferrarit és nyolccal a Renault-t, míg az Alfa Romeo az ötödik 61 ponttal.

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4515191550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása