F1: Balszerencsés kezdés Bereznay számára

Szerdán elrajtolt az F1 Esports Pro Series 2019-es idénye, és ugyan Bereznay Dániel versenyképes volt új csapata, az Alfa Romeo színeiben, az első három versenyt magába tömörítő nyitófordulóról egyetlen hetedik hellyel távozott – de a magyar pilóta korábbi csapattársa, a kétszeres bajnoki címvédő Brendon Leigh sem kezdett jól. A Ferrari csillaga eközben tündökölt.

eem7qk0wwaax9co.jpg

Bahreinben, Kínában és Azerbajdzsánban rendezték a virtuális Forma-1-es bajnokság idei szezonjának első versenyeit. Előbbi két helyszínen Bereznay Dániel a dobogóért is harcban volt, de az éjszakai futamon koccant a Ferrari zöldfülűjével, David Tonizzával a 4-es kanyarban, Sanghajban pedig a fékek keserítették meg az életét – Bakuban hetedikként intették le, így pillanatnyilag hat pont szerepel az Alfa Romeo magyar pilótájának neve mellett.

Sauber Esports on Twitter

Disaster for @FormulaDani! #F1Esports https://t.co/Rd6A76Klsx

Nem alakultak jól a dolgok a Mercedes háza táján sem, a kétszeres bajnok Brendon Leigh sem ilyen kezdésről álmodott. Az ifjú brit e-sportoló 22 pontot szerzett mindössze, miután a második futamon nullázott, míg az elsőn negyedik, a harmadikon pedig ötödik lett.

Viszont az e-sport-bajnokság mezőnyéhez újonnan csatlakozó Ferrarinál minden klappolt; jelen állás szerint úgy tűnik, hogy Tonizzával a főnyereményt ütötték meg az olaszok, ugyanis két győzelemmel és egy harmadik hellyel máris meggyőző fölénnyel vezeti a bajnokságot. A második helyen a Red Bull-os Frederik Rasmussen lemaradása 22 egység.

A bajnokság október 2-án folytatódik.

Fotó: Formula 1 Game / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5215069702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása