F1: Váratlan helyről kapott megkeresést a Haas

Pascal Wehrlein bejelentkezett a Haas másik Forma-1-es üléséért, árulta el egy podcast adásban a csapatfőnök, Günther Steiner. Csakhogy az amerikai gárdának már megvannak a konkrét jelöltjei, így a német DTM-bajnok hoppon maradt.

rg-1-755.jpg

2015-ös német túraautó-bajnoki (DTM) címét követően mutatkozott be a Forma-1-ben Pascal Wehrlein, aki hiába élvezte a Mercedes támogatását, mindössze két szezont húzott le a királykategóriában: egyet a Manor, egyet pedig a Sauber színeiben. Távozása után egy évig még visszatért a DTM-be, de a Mercedes kiszállása okán ott sem maradt számára hely. Végül a Formula-E-ben kötött ki, ahol a 2018/2019-es szezonban a Mahindránál versenyzett, de egy 2. és egy 4. helye ellenére csak a 12. lett az összetettben, csapattársa, Jérôme d’Ambrosio mögött.

Miután szakított a Mercedesszel, önerőből próbált meg visszajutni a Forma-1-be Wehrlein: a Ferrari szimulátorversenyzőjeként tevékenykedő német az olaszok egyik partnercsapatánál, a Haasnál próbálkozott. Azonban Günther Steiner egy német F1-es adásban elárulta, hogy nem tudott jó hírekkel szolgálni Wehrleinnak a tapasztalathiánya miatt.

1-1017600238-lat-20190712-bd9i2169.jpg

„Már két éve nincs a Forma-1-ben. Néhány versennyel ezelőtt ott volt a pályán, ahol odajött hozzám, és megkérdezte, hogy lenne-e számára egy lehetőség. Azt mondtam, hogy ’sajnos nem’. Az ok pedig az, hogy az elmúlt két évben nem versenyezett a Forma-1-ben, nekünk pedig egy tapasztalt pilótára van szükségünk”

– mondta Steiner.

Kevin Magnussen szerződése a következő évre is érvényes, így a nagy kérdés az, hogy kié lesz 2020-ban a másik Haas-ülés. Erről egyébként szokatlanul nyíltan beszélt Steiner, és csak alátámasztotta az elmúlt hetek híreszteléseit: Romain Grosjean, illetve a Renault-tól távozó Nico Hülkenberg a két jelölt, a döntés pedig akár már a jövő heti Szingapúri Nagydíjon előtt megszülethet.

grosjean-hulkenberg.jpg

„Nico és Romain között dől majd el. Végleges döntés nincs egyelőre, de ez már nem marad így sokáig” – hintette el. Steiner hozzátette, hogy szerinte Hülkenberg „nagyon jó versenyző”, de Grosjean jövőjéről nem az előző néhány verseny fog dönteni – ugyanakkor elismerte, hogy fontolóra kell venniük, hogy mennyire érdemes az elmúlt időszakban nem éppen a kiegyensúlyozottságáról ismert Grosjeanra támaszkodniuk.

„Romain egy jó napon kifejezetten jól megy, de néha vannak olyan napjai, amik nem igazán jók. Ez a probléma vele” – magyarázta. – „Nico anyagi igényeiről pedig nem akarok beszélni: akár van elég pénze, akár több kell neki. Ez az ő döntése. A döntés nem az anyagiakról, de nem is az utolsó versenyről szól. Az egész a csapatról szól: arról, hogy mit értünk el, és hogy mit akarunk elérni.

Ami pedig Wehrleint illeti, valószínű, hogy marad a Formula-E-ben a Mahindránál.

Fotó: Simon Galloway, Andy Hone / Haas F1 Team Media, Alastair Staley / LAT Images (FIA Formula E Media) James Moy / Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5015080556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása