F1: Leclerc maradt az élen, szoros Ferrari-Mercedes csata az élbolyban
Forma-1 2019: Olasz Nagydíj - 2. szabadedzés

Ezúttal már éles köröket is futhatott slick abroncsokon a Forma-1-es mezőny, de az újabb eső sem maradt el. Charles Leclerc ennek ellenére az élen tudta tartani a Ferrarit, azonban a Mercedes ott van a vörös paripák nyomában.

edxengfw4ayxdmp.jpg

Már a kezdés előtt 80%-os valószínűséget jósoltak az esőnek, ennek megfelelően az Olasz Nagydíj második szabadedzését sem úszta meg szárazon a mezőny. Pláne úgy nem, hogy a vasárnapi versenyre is változékony körülmények várhatóak, így csak viszonylag rövid ideig volt üres a pálya – az egyetlen piros zászlós megszakítást is erre a néhány percre időzítették, pályatakarítás végett. Ennek ellenére tiszta percekből is jutott a pilótáknak, amikor a slick gumikon feszegethették határaikat.

Számottevően kevesebb versenyzői hibának láthattunk szemtanúi, továbbá egy újabb Leclerc-elsőségnek. Az első gyakorlást is az élen záró Charles Leclerc a hétvége eddigi legjobb idejével, 1:20.978-cal bizonyult a leggyorsabbnak ezúttal, ám nem dőlhet hátra, mert csak alig hét századdal előzte meg a mercedeses Lewis Hamiltont, míg a 3-4. helyen Sebastian Vettel (Ferrari) és Valtteri Bottas követték őket.

A Red Bull a harmadik erőnek tűnik Monzában, ennek megfelelően Max Verstappen és Alexander Albon kettőse az 5-6. pozícióban sorakozott fel; érdemes megjegyezni, hogy a thai újonc mindössze két tizeddel maradt el holland csapattársától. A középmezőny elejét jelentő hetedik hely ezúttal a Toro Rossó-s Pierre Gaslyé lett, a TOP-10 névsora Romain Grosjeannal (Haas), Daniel Ricciardóval (Renault) és Danyiil Kvjattal (Toro Rosso) egészült ki.

A harmadik szabadedzés szombaton 12 órától kerül megrendezésre, amit az időmérő edzés követ 15:00-ás kezdéssel – a péntekihez hasonlóan a szombati eseményeket is élőben tűzi műsorra az M4 Sport.

A második szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

CLASSIFICATION - END OF FP2 @Charles_Leclerc finishes P1 in both FP1 and FP2 @ScuderiaFerrari and @MercedesAMGF1 make up the top four #F1 #ItalianGP ��

Fotó: Scuderia Ferrari / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3615046460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása