F1: Hivatalosan is eldőlt az Olasz Nagydíj jövője

Bejelentést tettek a Forma-1-es Olasz Nagydíj sorsáról: 2024-ig biztosan visszatér a száguldó cirkusz az egyik, ha nem a legtradicionálisabb helyszínként jegyzett Monzába.

180041_ita.jpg

Sokáig kétségek között volt az Olasz Nagydíj sorsa, tulajdonképpen annak veszélye is fennállt, hogy kikerül a versenynaptárból. Azonban szerdán végérvényesen is pont került a futam jövőjére: megerősítették a szervezők, hogy ötéves szerződéshosszabbítást írtak alá a Forma-1 vezérkarával – a jó hírt az idei versenyhétvége előtti szerdán, a Ferrari 90. évfordulója alkalmából rendezett eseményen közölték a nagyérdeművel.

„Nagyon izgatottak vagyok, mert Monza az egyik a legmeghatározóbb és ikonikus versenyeinknek. Az olasz szurkolók felülmúlhatatlanok, ennek bizonyítékaként elég csak ránézni erre a tömegre. Nagyszerű része ez a sportnak, izgatottabbak pedig nem is lehetnénk annak tudatában, hogy ennek a versenynek a következő öt évre is biztos helye van a versenynaptárban”

– nyilatkozta a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey, aki szintén jelen volt a Ferrari jubileumi ünnepségén, akárcsak az Olasz Autóklub (ACI) elnöke, Angelo Sticchi Damiani.

Mint kiderült, a megállapodás még áprilisban megszületett, de a kontraktust csak nemrégiben szignózták. A 22 futamból álló 2020-as Forma-1-es szezonban Olaszország a tizenötödik állomás lesz, ahol a mezőny szeptember 6-án futja a versenyt.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7615040336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása