F1: „Talán a piálás biztonságosabb” – sérüléséről nyilatkozott Räikkönen

edim9ktwsaamwpr.jpg

Sajtótájékoztatót tartott Belgiumban az Alfa Romeo, amin maga Kimi Räikkönen árulta el a média munkatársainak, miért is volt szükség az IndyCarban versenyző tartalékpilóta, Marcus Ericsson riasztására. Mindezt a rá jellemző stílusban.

Csütörtökön reggel terjedt el a hír, miszerint Marcus Ericssonnak ki kell hagynia a portlandi IndyCar-versenyt, ugyanis – eleget téve az Alfa Romeónál a tartalékversenyzői kötelezettségeinek – váratlanul Belgiumba kellett utaznia, mivel egyelőre nem mondható biztosra Kimi Räikkönen indulása a Forma-1-es Belga Nagydíjon.

Sokáig csak találgatások voltak annak kapcsán, mi akadályozhatja a finn részvételét – az okra végül maga a 2007-es világbajnok világított rá egy sajtótájékoztatón.

„Meghúztam egy izmomat, meglátjuk, hogyan alakul majd”

– mondta Räikkönen. – „Mindig kell lennie egy tartaléktervnek. Ugyan szerintem rendben kell, hogy legyen, de sosem lehet tudni.”

„Az viszont óriási butaság lenne, ha nem lenne velünk a harmadik versenyzőnk, amennyiben a legrosszabb forgatókönyv valósulna meg, vagyis nem tudnék indulni. Elvégre ezért van minden csapatnak egy harmadik pilótája. Igaz, nehéz helyzetben van, mert futama lett volna, de ez van” – tette hozzá.

Amikor arról kérdezték, hogyan is sérült meg, sajátságos stílusában felelt:

„Sportoltam. Ami veszélyes. Mindig is mondtam, hogy veszélyesebb, míg talán a piálás biztonságosabb. Általában nem sérülsz meg tőle, legfeljebb lerészegedsz.”

Ericssont Conor Daly helyettesíti az IndyCarban a Schmidt Peterson Motorsports alakulatánál, míg Räikkönen sorsa vélhetően a pénteki szabadedzések után fog eldőlni.

Fotó: Alfa Romeo Racing / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6915031176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

body_andras 2019.08.30. 11:21:28

„Sportoltam. Ami veszélyes. Mindig is mondtam, hogy veszélyesebb, míg talán a piálás biztonságosabb. Általában nem sérülsz meg tőle, legfeljebb lerészegedsz.”
Ezt szeretném látni videón, Szomszédok zenei aláfestéssel. :)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása