F2: Folytatódik a pilótakeringő a Camposnál

1017645057-lat-20190803-_l5r6293.jpg

Bejelentéssel zárta le a közel négyhetes nyári szünetet a Campos Racing, melynek értelmében a szezon hátralévő fordulóin egy japán versenyzőt indítanak az egyik autóban.

Jack Aitken helye betonbiztosnak tűnik a Campos Racingnél, tekintve, hogy a bajnokság ötödik helyén áll két győzelemmel és további négy dobogós helyezéssel. Ellenben a spanyolok másik, #14-es rajtszámú autójában igencsak rotálnak az ifjoncok: eleinte Dorian Boccolacci volt Aitken csapattársa, majd Nagy-Britanniában és a magyarországi hétvégén az indiai Arjun Maini vette át a francia helyét.

A spái fordulótól pedig egy újoncot köszönhetünk, Marino Sato személyében, aki rajthoz áll a 2019-es Forma-2-es szezon hátrévő fordulóin, vagyis Belgiumban, Olaszországban, Oroszországban és Abu-Dzabiban. Egyébként a 20 éves japán idén az Euroformula Open versenyein indul a Motopark színeiben, három hétvégével a szezon vége előtt 108 ponttal vezeti a bajnokságot – és meg is lesz minden esélye arra, hogy bajnok legyen, mert párhuzamosan fog futni a két szériában.

„Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy mindez valóra váljon, Adriannak pedig a meleg fogadtatásért. Ez lesz életem eddigi legnagyobb kihívása, de már rendkívül izgatott vagyok, és nagyon várom”

– kommentálta a hírt Sato.

„Izgatottsággal tölt el minket, hogy köszönthetjük Marinót a csapatban. Sato az előszezoni tesztek alatt már vezetett nálunk, és úgy gondoljuk, ígéretes tehetség, fényes jövővel. Keményen fogunk küzdeni azért, hogy a hátralévő futamokat sikerrel teljesítsük” – tette hozzá a csapattulajdonos, Adrian Campos.

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 2 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7415027054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása