F1: Nagyobb előrelépést vár a Renault-tól jövőre Ricciardo

92f3-e1e8-14dd-4a68b0fcc07c_2a7bc37ddc374d2532030c01936e43c4e8b0723b.jpg

Daniel Ricciardo kétségkívül többet várt új csapatától, de az ausztrál bizakodó, ami a folytatást illeti: reméli, 2020-ra komolyabban javul a Renault teljesítménye, és ezáltal harcba szállhat a dobogóért.

Mindenkit sokkolt Daniel Ricciardo tavalyi bejelentése, miszerint hosszú évek után távozik a Red Bull családjától, s a Renault-nál folytatja Forma-1-es pályafutását. Azonban a hétszeres nagydíjgyőztes csapatváltása idáig nem bizonyult túlontúl gyümölcsözőnek. A franciák gyári alakulata még 2016-ban egy ötéves tervet tűzött ki azzal a céllal, hogy visszatérjenek az élmezőnybe. Ennek beteljesülése egyre kétségesebbnek tűnik, főleg úgy, hogy 2019-re némileg romlott is a csapat formája.

Valamivel több mint a szezon fele után csak a hatodik helyen áll a konstruktőri kiírásban, az pedig végképp nem vet jó fényt a Renault-ra, hogy egyetlen partnercsapata, a McLaren is veri, uralva a komplett középmezőnyt. Ricciardo ennek ellenére nem bánja, hogy elhagyta a Red Bullt – amely az idei évben két futamot is nyert Max Verstappennel –, a Renault pedig elmaradt a várakozásaitól.

„Nem szívesen mondom ki, de az eddigiek nem igazán voltak összhangban a várakozásainkkal. Nyilvánvaló, hogy többre számítottam, de tudtam, hogy ez aligha történik meg”

– nyilatkozta Ricciardo a Motorsport.com-nak. – „Ha vetek egy pillantást a kanadai hétvégére, az időmérő valószínűleg felülmúlt néhány várakozást az első pár versenyhez képest. Viszont olyan versenyek is voltak, mint például az osztrák, amely alulmúlta az elképzeléseinket.”

21c0-48bf-179d-4ba0b5c5add8_5e7d08e4dc7334c9432aad6776e828e587f18035.jpg

„A bajnokság felénél pedig szerintem elmondhatjuk, hogy muszáj jobban végeznünk a munkánkat. Ha 2020-ra az a célunk, hogy dobogókért harcoljunk, nagyobb lépéseket kell megtennünk a szezon második felében.

Pillanatnyilag várakozásaink kellős közepén vagyunk, de most arra számítok, hogy a folytatásban állandóan a legjobb hat között leszünk” – taglalta a Renault helyzetét az ausztrál.

A Renault remélte, hogy a Francia Nagydíjon bevetett fejlesztések a középmezőny elejére repítik a csapatot – ehhez képest a Paul Ricard-i verseny óta összesen szerzett 11 pontot. Arról, hogy várható-e még fejlesztés az enstone-i alakulatnál, Ricciardo a következőket mondta:

„A nyári szünet végéig biztosan nem, utána viszont számítok még néhány fejlesztésre. Franciaországba is vittünk újításokat, de nem igazán működtek, a következőtől kicsit többet várok.”

„De nem lógatom az orromat, mert bízom benne, hogy jobbak leszünk. Azzal mindig is tisztában voltam, ez némi időt igénybe fog venni. Ha ott maradunk a szezon végéig, ahol most vagyunk, akkor alulmúljuk a várakozásinkat” – tette hozzá.

Fotó: Renault F1 Team Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6815019260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása