F1: Házon belüli pofon – Pérezt meglepte Stroll

_ony6641.jpg

Elismerte Sergio Pérez, hogy meglepetést okozott neki, hogy újdonsült csapattársa, Lance Stroll mennyire jó tempót diktál a versenyeken, hiszen a hosszabb etapokon eddig rendre felül tudott kerekedni a csapattársain.

A tavaly nyáron végbement tulajdonosváltás egyfajta következményeként a 2019-es Forma-1-es szezonnak módosult felállással vágott neki a Racing Point, hiszen Sergio Pérez mellé került a Williamstől érkező Lance Stroll. S ugyan sokan nem erre számítottak, pillanatnyilag a kanadai öt ponttal előzi a bajnokságban a rutinosabb mexikói csapattársát, igaz, ebben része van egy kétségkívül szerencsés körülmények között begyűjtött negyedik helynek a Német Nagydíjról.

Csakhogy Stroll időmérős teljesítményére a legszofisztikáltabb kifejezés a harmatgyenge, ha figyelembe vesszük azt, hogy idén csak egyszer jutott be a Q2-be, és Pérez 12-0-ra veri. Azonban a versenyeken már korántsem ennyire egyértelmű az ex-Sauber- és McLaren-pilóta fölénye, jelenleg 8-4 az állás a javára. A kialakult helyzet még magát Pérezt is meglepte.

„Amióta megérkezett a csapathoz, alaposan meglepett a versenytempójával”

– felelte Pérez a Crash.net-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy milyen csapattársnak találja Strollt. – „Eleinte úgy tűnt, hogy a múltból fakadóan és a korábbi csapattársaimhoz viszonyítva van némi előnyöm, különösen a versenytempó terén. Lance az első, aki meg tud szorongatni ebben.”

„Azt gondolom, nagyon jó a versenytempója, ráadásul folyamatosan javul. Sokat fejlődött ahhoz képest, mint amikor megérkezett a csapathoz. Eléggé jól teljesít, és a vasárnapokon pont ugyanolyan versenyző, mint én. Szerintem kellően jól végzi a munkáját”

– dicsérte a 2017-es Forma-3-as Európa-bajnok kanadait Pérez.

Ami Pérez szezonját illeti, a felemás a legjobb jelző rá. Azerbajdzsánban – ahol tavaly eddigi utolsó dobogóját szerezte – hatodik lett, azonban azóta egyszer sem szerzett pontot. Így értékelte eddigi szezonját a 29 esztendős pilóta: „Jól kezdtem a szezont: jól vezettem a szezon első részében; hibák nélkül és kihozva a maximumot az autóból. A németországi eset olyan, amiért vállalnom kell a felelősséget, hiszen befolyással volt az idényem nyári szünetig tartó szakaszára. Összességében viszont sok a pozitívum, és erős folytatásra számítok.”

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr915016500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása