F1: Emiatt is dönthetett a renault-s váltás mellett Ricciardo?

0a57-8041-c084-445798ce9daf_a6417e4fad3444a935b380dad37dbdea64dbb031.jpg

A legtöbben elsősorban annak tudják be Daniel Ricciardo Renault-hoz való igazolását, hogy nem akarta tovább Max Verstappen csapattársa lenni, illetve a Red Bull motorpartnerváltása sem volt túlontúl csábító számára. Most azonban egy igencsak komoly indokra derült fény.

Sokkolta a Forma-1-es közvéleményt Daniel Ricciardo, amikor a tavalyi négyhetes nyári szünet kellős közepén bejelentette, hogy a szezon végén öt év után távozik a Red Bulltól, s idén már a Renault gyári versenyzőjeként áll munkába. Kétéves szerződést írt alá az enstone-i alakulattal, nemrégiben viszont kiderült, hogy nem feltétlenül amiatt volt csábító számára ez az opció, mert el akart kerülni Max Verstappen mellől, vagy mert rizikósnak találta, hogy a Milton Keynes-i csapat Renault-ról Honda-motorokra vált.

Ricciardo azóta együtt dolgozott versenymérnökével, Simon Rennie-vel, hogy átvette honfitársa, Mark Webber helyét a Red Bullnál, azonban a szakember a folytatásban már kevesebbet akart utazni, így a főhadiszálláson kapott munkát. Úgy tudni, az energiaital-gyártó cég terve az volt, hogy Rennie-t Mike Lugg-gal pótolná, aki a brit Forma-3-as bajnokságban volt az ausztrál pilóta versenymérnöke – csak aztán Ricciardo meglepte a csapatot döntésével, a Renault-nál pedig Karel Loost, Carlos Sainz Jr. korábbi versenymérnökét kapta meg.

„Több oka is volt [a váltásnak], például Simon elvesztése is.

Tudtam, hogy idén már nem lesz mérnök, és ugyan továbbra is megmaradt volna a jó kapcsolat köztünk, ha a Red Bullnál maradok, de sok volt az ismeretlen” – ismerte el a Motorsport.com-nak Ricciardo a Magyar Nagydíj hétvégéjén. – „Vele kényelmesen éreztem magamat. Azt viszont nem tudom megmondani, hogy döntő faktor lett volna-e, ha úgy tudom, hogy marad, de ott voltak a Hondát övező aggodalmak és még néhány dolog. Azt hiszem, ez is egy kis dolog volt.”

ap-1wq66frtd2111_news.jpg

„Ahogyan azt már mondtam, valószínűleg ezek a kis dolgok együttesen vezettek erre a döntésre. Nem akarom azt mondani, hogy aggodalmak, mert az nem lenne tisztességes, mondjuk inkább úgy, hogy ismeretlenek” – pontosított a hétszeres nagydíjgyőztes, hozzátéve, hogy nem Verstappen csapattársi mivolta, de nem is a fizetés sarkallta a döntésre.

Arra is fény derült, hogy Ricciardo a Red Bull és a Renault mellett a McLarennel is folytatott tárgyalásokat a 2019-es szezonról. Elárulta, végül hogyan is döntött az enstone-i gárda mellett a tavalyi Magyar Nagydíj idején. „Úgy emlékszem, a hétvége elején annyira nem volt egyértelmű, hogy mi fog történni velem, és hova fogok kilyukadni. Azonban a hétvége előrehaladtával, péntek-szombat magasságban már éreztem a nyomást, hogy több csapat is érdeklődik irántam, válaszra várnak” – mondta.

„Vasárnap este pedig már eljutottunk arra a pontra, hogy tényleg el kellett döntenünk, mihez kezdjek. Úgy voltam vele, hogy ’kiruccanok ma este egy kicsit iszogatni, talán néhány barát társaságában sikerül választ találnom’. Hétfőn kezdtek el igazán felpörögni az események” – folytatta a történetét Ricciardo, majd elmondta, hogy két nappal később született meg a döntés, amikor az Amerikai Egyesült Államokba repült: „Amikor landoltam, már tudtam, hogy sárga-fekete lesz.”

Fotó: Renault F1 Team Media, Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1515011880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása