F1: Ezért fokozta le Gaslyt a Red Bull

ap-214vhhz792111_news.jpg

Dr. Helmut Marko, a Red Bull motorsportrészlegének tanácsadója megindokolta, miért döntöttek úgy a csapatnál, hogy a szezon második felében Alexander Albon váltja Pierre Gaslyt.

Mint az ismeretes, a hét elején a Red Bull bejelentette, hogy megelégelte Pierre Gasly gyengélkedését az anyacsapatnál, így a 2019-es Forma-1-es szezon utolsó kilenc versenyére a francia helyet cserél Alexander Albonnal, és visszatér a Toro Rossóhoz. A cserét a Milton Keynes-i gárda egy meglehetősen szűkszavú kommünikében közölte, alig néhány nap elteltével viszont a csapat tanácsadója, Dr. Helmut Marko reagált a bejelentésre, elárulva, mi áll a döntés hátterében.

ap-214wstng92111_news.jpg

„Gaslynak gondjai voltak, amikor forgalomban autózott. Pozíciókat veszített, előzni nem tudott” – kritizálta a 2016-os GP2-bajnok franciát Marko a német Auto Bild hasábjain. – „Erre muszáj volt reagálnunk, ezért a szezon végéig lehetőséget adtunk Albonnak. Gasly az ő helyét veszi át a Toro Rossónál, aztán meglátjuk, jövőre ki lesz Max [Verstappen] csapattársa.”

Kétségtelen, hogy az eredmények sem Gasly mellett szólnak: a 23 éves pilóta az eddigi 12 futamon mindössze 63 pontot gyűjtött, kis túlzással harmadannyit, mint a 181 egységét számláló Max Verstappen – a francia még csak dobogóra sem tudott állni, míg a holland Ausztriában és Németországban is győzni tudott. Arról nem is beszélve, hogy Gasly mögött csak öt ponttal van elmaradva a mclarenes Carlos Sainz Jr. az egyéni bajnokságban.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7715008954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása