F1: Másodjára már nem dob mentőövet a Német Nagydíjnak a Mercedes

f1_2019-07-28_so_tka_24075_0.jpg

Idén megmentette a hazai versenyét a Mercedes, jövőre viszont ez már nem így lesz – erősítette meg a csapatvezető, Toto Wolff.  Ennek fényében lényegében semennyi esély nincs arra, hogy 2020-ban visszatérjen Németországba a száguldó cirkusz.

Köszönhetően a lezúduló esőnek, a 2019-es Forma-1-es szezon eddigi legkiszámíthatatlanabb és legfordulatosabb versenyét hozta a Német Nagydíj. Azonban ez részben annak is köszönhető, hogy az idei évre megmentette a hockenheimi versenyt a Mercedes, bár nem volt igazán kifizetődő a csapatnak ez a befektetés, mert kis híján nullázással zárt hazai közönsége előtt.

A 2020-as versenynaptár pedig lassan ugyan, de körvonalazódik, miután több pálya sorsa rendeződött, amelynek jövője kilátástalan volt, egyet kivéve, mégpedig a Hockenheimringet. Ennek ellenére valószínű, hogy jövőre 22 versenyt rendeznek, új helyszínként ugyanis beszáll Vietnám, Hollandia pedig 35 év után tér vissza a körforgásba.

A Hockenheimring F1-es szerződése egyébként is egy évre szólt, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff pedig elárulta, hogyan is menekült meg az idei Forma-1-es futam Németországban.

A tavalyi szerződés teljesen spontán jött”

– mondta a Motorsport.com-nak. – „Egy vasárnap reggelen találkoztunk Chase-szel és Seannal [Chase Carey és Sean Bratches, a sportág elnök-vezérigazgatója, valamint kereskedelmi vezetője – szerk.], és azt kérdezték, hogy nem szeretnénk-e segíteni a dolog anyagi oldalának áthidalásában.”

„Félóra alatt sikerült is tető alá hoznunk a szerződést. De ez nem egy olyan dolog, amire vevőknek kellene lennünk a folytatásban is.

Már csak azért sem, mert azt gondolom, nem igazán kellene belefolynunk a Liberty Media és az F1 üzleteibe. Rajtuk múlik, hogy mely pályák vannak a versenynaptárban, és azt, hogy melyik nincsenek” – magyarázta Wolff, utalva arra, hogy másodjára már nem akarja megmenteni hazai futamát a Mercedes.

Wolff azt is elismerte, hogy a Mercedes már eddig sem akart belefolyni ilyesféle üzletekbe, annak ellenére, hogy nyilvánvaló komoly presztízsértékkel bír a márka számára, hogy legyen Forma-1-es Német Nagydíj. „Először is úgy látom, igencsak bátorító erejű az, hogy ekkora érdeklődés van egy verseny rendezése iránt. Méghozzá a lehetőségeknél is nagyobb. Ez jó a csapatoknak is, mert így több jut nekünk a pénzdíjazásokból.

És ez az a pont, amikor nekünk le kell állnunk, mert Chase-nek és csapatának kell eldöntenie, hogy hova menjünk”

– magyarázta a csapatvezető. – „Fontos nekünk a Német Nagydíj, mert a Daimler egy német vállalat, illetve sokaknak él Németországban a családja vagy a barátai. Azonban többet nem tudunk erre fordítani. Másokat viszont bátoríthatunk arra, hogy vessenek egy pillantást a Német Nagydíjra, de az Chase-nak a feladata, hogy eldöntse, hol legyen futam.”

Fotó: Hockenheim-Ring GmbH

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3815007464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása