F3: Megkoronázva – tökéletes hungaroringi mérleggel először nyert Lundgaard!
Forma-3 2019: Hungaroring - Főfutam

1017646293-lat-20190803-_r3i3926.jpg

A szabadedzésen leggyorsabbként kezdte a Forma-3-as hungaroringi hétvégét az ART Grand Prix versenyzője, Christian Lundgaard – a dán folytattat diadalmenetét az időmérő edzésen, majd a főfutamon megkoronázta azt: rajt-cél sikert aratva állhatott fel először a dobogó legfelső fokára a sorozatban!

Jüri Vips csúnyán elrontotta a rajtot a piros lámpák kialvását követően, így a pole-ból induló Christian Lundgaard mögött csapattársa, a szintén Renault-akadémista Max Fewtrell fordult el másodikként, a tridentes Niko Kari harmadikként, míg az észt az ötödik pozícióba esett vissza. Az első méterek a bajnoki listavezető Robert Shwartzman számára sem voltak gyümölcsözőbbek, minek utána a nyolcadik helyre esett vissza, holott az ötödikről indult.

Az élmezőnyben hamar sterilizálódtak a pozíciók, ellenben a mezőny hátsó részében nem maradt el az adok-kapok. Raoul Hyman és Liam Lawson nem értették meg egymást, így a hátsó kerekeik összeértek, ami előbbi megpördülését eredményezte. Szerencséjére folytatni tudta a futamot, ugyanez nem volt elmondható Pedro Piquet-ről, akinek a negyedik helyet kellett feladnia fékhiba miatt.

Lundgaard eközben az élen szórta a gyorsabbnál gyorsabb köröket, kisvártatva már 3 másodperccel vezetett. Kari igyekezett tartani a pozícióját, ám nem volt könnyű dolga, mert a gumik tapadása egy idő után romlásnak indult – egyszer hibázott is, de még így is ki tudta védeni a mögötte érkező Jüri Vips támadását.

1017646229-lat-20190803-_l5r7155.jpg

Két körrel később, némi kockázatot vállalva újra maga mögött tudta tartani észt vetélytársát, de további három kör múlva már kénytelen volt megadni magát. Vips példáját rövidesen követte Jake Hughes, majd a HWA-s brit a Hitech Grand Prix versenyzőjét kezdte el szorongatni, majd az utolsó körben el is vette tőle a harmadik helyet.

Az ART Grand Prix kettős győzelmét semmi sem veszélyeztette: Lundgaard annyira uralta a futamot, hogy az utolsó körben még a leggyorsabb kört is megfutotta, így 31 pontot kaszált a szombati nap folyamán – ennél stílusosabban talán nem is lehetne ünnepelni egy első győzelmet, mint egy all-innal. Max Fewtrell beállította eddigi legjobb eredményét a második helyével, Hughes-nek dobogó a dobogó alsó foka jutott.

Vips mögött Robert Shwartzman végül helyrehozta azt, amit a rajt után elrontott, ötödikként intették le, és a bajnokságban immár Vips a fő ellenfele, miután csapattársa, Jehan Daruvala hiába javított hat helyet a 17.-ről, nullázott, az észt hátránya pedig 22 pontos. Felipe Drugovich (Carlin), Leonardo Pulcini (Hitech GP), Marcus Armstrong (Prema), Yuki Tsunoda (Jenzer Motorsport) és Logan Sargeant (Carlin) a további pontszerzők névsora.

A sprintverseny vasárnap 10 órakor rajtol, élőben nézhető az M4 Sporton.

A főfutam végeredménye:

f3_2019_hungaroring_r1.jpg

Fotó: Joe Portlock / LAT Images (FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2014993830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása