F1: Hamiltoné az utolsó edzés, de nagyon szoros az eleje
Forma-1 2019: Magyar Nagydíj - 3. szabadedzés

download_2.jpg

A Mercedes ötszörös világbajnoka volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik, egyben utolsó szabadedzésén, de csak hajszállal előzte Verstappent és Vettelt.

Tíz perccel kevesebb jutott a Forma-1-eseknek a megszokotthoz képest, ugyanis a valamivel korábban megrendezett Forma-2-es versenyen eldurrant Ralph Boschung autója, és mivel így jelentős mennyiségű olaj került a pályára, szükségszerű volt a takarítás.

Az ennek következtében 50 percesre rövidült gyakorlás nem hozott említésre méltó történéseket, ellenben a köridők tekintetében nagyon szorosnak ígérkezik az élmezőny. 1:16.084-gyel ugyan az első edzésen is leggyorsabbnak bizonyuló Lewis Hamilton zárt az élen, a mercedeses azonban csak alig több mint egy századdal előzte a Red Bull hollandját, Max Verstappen, de a ferraris Sebastian Vettel is egy tizeden belül végzett.

A Mercedes és a Ferrari másik versenyzőjének, Valtteri Bottasnak, valamint Charles Leclerc-nek már nagyobb, 3 tized körüli volt a lemaradása, Pierre Gasly eközben kétszer annyival kapott ki Hamiltontól a másik Red Bull-lal. A franciát kis híján még a mclarenes Lando Norris is megelőzte, de a brit így is hetedik lett, Kimi Räikkönen (Alfa Romeo), Carlos Sainz Jr. (McLaren) és Kevin Magnussen (Haas) előtt.

Az időmérő edzés 15 órakor veszi kezdetét, amely az M4 Sporton élőben lesz megtekinthető.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4714993386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása