F1: Dobtak egy hátast a Haasnál, Grosjean a harmadik sorban a régi autóval

eafmg2exoaallex.jpg

Nem zárt ennyire jó időmérő edzést a melbourne-i szezonnyitó óta a Haas francia versenyzője, pedig az év eleji konstrukciót vitte pályára.

Egyre furcsábban alakul a Haas számára a 2019-es Forma-1-es szezon, az újabb fordulatot azt jelenti, hogy a melbourne-i specifikációjú autója versenyképesebb, mint az újabb, továbbfejlesztett változat. Történt ugyanis, hogy a Német Nagydíj időmérő edzésén Romain Grosjean a régebbi a hatodik rajthelyet szerezte meg, míg Kevin Magnussen tizenkettediknek kvalifikált.

Grosjean már a pénteki napot követően is elégedett volt a régi autó teljesítményével, viszont attól, hogy a harmadik sorból indulhat vele, a fellegekben jár.

„Idáig ez egy jó hétvége. Tegnap örültünk a forró időjárásnak, ugyanis ezen körülmények között is le akartunk ellenőrizni néhány dolgot, hogy megértsük az autónkat. Úgy fest, a régi csomag nagyon is jól működik, Kevin eközben nem volt valami boldog… Reggel még jól ment a hűvösebb körülmények között, és akkor még én is úgy voltam vele, hogy talán az új autóra kellene váltanom.

Aztán jött az időmérő edzés, amin teljesen kiegyenlített volt a középmezőny. Elképesztően izgalmas volt, hogy négy autót mindössze négy századon választott el egymástól. A Q3-ban igyekeztem a legjobbat kihozni az autóból. Eléggé lenyűgöző, hogy egy ennyire öreg autó is képes jó eredményre. Most már csak meg kell értenünk, miben különböznek a csomagjaink, és miért van az, hogy reggel még Kevin is jól, most meg már kevésbé”

– olvashatóak a francia gondolatai a GPToday.net-en.

Grosjean idei eddigi legjobb időmérős teljesítményét állította be – az ausztráliai szezonnyitót szintén a hatodik helyről kezdhette meg. Pillanatnyilag arra is reális esély van, hogy értékes pontokkal távozzon a Hockenheimringről a kannapolisi istálló, ami már csak azért is jól jönne, mert az előző négy versenyen nullázott mindkét versenyzője, így a konstruktőri kiírásban már csak a nullpontos Williamst megelőzi.

Fotó: Haas F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6014983152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása