F2: Mick Schumacher miatt terítéken volt a hockenheimi Forma-2-es verseny

1017606942-lat-20190714-1mdh6005.jpg

A Német Nagydíj promóterei elismerték, miután bejelentették Mick Schumacher szerződtetését, szívesen fogadták volna a Forma-2-es bajnokság mezőnyét is, tekintve, hogy mennyire népszerű a hétszeres Forma-1-es világbajnok fia.

Jorn Teske, a Hockenheimring ügyvezető igazgatója elismerte, hogy szívesen biztosították volna teret a Forma-2-ben versenyző Mick Schumacher hazai futamainak, de ez költségvetési és logisztikai problémákra hivatkozva nem valósulhatott meg.

1017562055-lat-20190622-_l5r7635.jpg

„Kicsit későn, miután már nyilvánosságra hozták a versenynaptárt, de legalább próbáltunk tenni érte valamit. Számos próbálkozásunk volt arra már korábban is, hogy elhozzuk ide a Forma-2-t, főként idén, amikor is nyilvánvalóvá vált, milyen hatást gyakorol Mick a német piacra. A pénz, az idő és a logisztikai miatt azonban nem jött össze”

– nyilatkozta Teske a RaceFans hasábjain.

Érdekesség, hogy a Hockenheimring az egyetlen európai forduló az idei Forma-1-es versenynaptárban, ahová nem látogat el a Forma-2 is. Azonban Mick Schumacher így sem maradt ki a Német Nagydíj programjából – a szombati kvalifikáció előtt édesapja, Michael utolsó világbajnoki gépével, a 2004-es Ferrarival tartott bemutatót, és majd még tart egy újabbat a vasárnapi versenyzői parádé előtt.

190072-fda-mick-schumacher-f2004-hockenheim.jpg

Egyébként ezen a hétvégén a német Forma-4-es bajnokság és a Porsche-szuperkupa biztosítja a betétprogramokat.

Fotó: FIA Formula 2 Media, Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2014983094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása