F1: Hiába a lehűlés, a Ferrari továbbra is az élen Németországban
Forma-1 2019: Német Nagydíj - 3. szabadedzés

190015_ger.jpg

Noha arra lehetett számítani, hogy a 10-15 °C-os lehűlés után élre a Mercedes hazai pályán, végül a ferraris Charles Leclerc kezdte a legjobban a szombati napot a Hockenheimringen.

Ahhoz képest, hogy a pénteki edzéseken még közel 40 °C-os levegő- és 50 °C-os aszfalthőmérséklettel bonyolították le, szombat délelőttre több mint tíz Celsius-fokkal zuhantak az értékek – ennek fényében sokan már a Mercedes dominálását prognosztizálták, ehhez képest a harmadik edzés is a Ferrari elsőségét hozta, akárcsak az első vagy a második.

A 60 perces tréning egyébként említésre méltóbb történések nélkül zajlott le, leginkább azzal gyűlt meg a bajuk a versenyzőknek, hogy a versenyigazgató iránymutatásainak megfelelően a pályán tudják tartani az autót – ez viszont nem mindig sikerült, emiatt több köridőt is töröltek.

1:12.380-as idővel Charles Leclerc lett az edzéselső a Red Bull hollandja, Max Verstappen, valamint csapattársa, Sebastian Vettel előtt. A Mercedes eközben szenvedett tovább: Valtteri Bottas a negyedik helyen zárt, míg Lewis Hamilton csak a hatodik időt tudhatta a magáénak, miután egy 4. helyet érőt elvettek tőle. A két Ezüst Nyíl közé kisebb meglepetésre Kevin Magnussen ékelődött be a Haas-Ferrarival.

Még nagyobb meglepetésre a kannapolisi együttes a régebbi, melbourne-i konstrukciója is a TOP-10-ben zárt Romain Grosjeannal, a franciát még Carlos Sainz Jr. (McLaren), Pierre Gasly (Red Bull) és Kimi Räikkönen (Alfa Romeo) előzte.

15 órától az időmérő edzéssel folytatódik a program, és nem szabad megfeledkezni róla, hogy ezúttal nem az M4 Sport, hanem a Duna TV közvetíti élőben.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

At the end of FP3, @Charles_Leclerc tops the times @Max33Verstappen P2, Vettel P3 @KevinMagnussen splits the Mercedes in P5! #F1 �� #GermanGP

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1114982552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása