Formula-E: Frijnsé a szezonzáró, Vergne megvédte a bajnoki címét
Formula-E 2018/2019: New York ePrix - Második futam

r13_gallery_06.jpg

Agresszív és magabiztos versenyzéssel megszerezte második győzelmét a Formula-E-ben a Virgin Racing újonca, Robin Frijns, míg Jean-Éric Vergne – a hetedik helyen célba érve minden egyéb forgatókönyvet kizárva – a bajnoki titulusok tekintetében duplázott, méghozzá elsőként a bajnokság történetében.

Három bajnokesélyessel vágott neki a Formula-E mezőnye a 2018/2019-es szezon utolsó versenyének New York utcáin, de igazán reális esélye csak a DS Techeetah franciájának, a regnáló bajnok Jean-Éric Vergne-nek, tekintve, hogy mögötte Lucas di Grassi (Audi), Mitch Evans (Jaguar) pedig 25 pontos lemaradással várhatta a végső összecsapást.

Sébastien Buemi kitűnően rajtolt a piros lámpák kialvását követően, így a Nissan e.dams-szal le is rajtolta a második helyről virgines Robin Frijnst, ezzel felzárkózva a BMW pole pozíciósa, Alexander Sims mögé. Evans megtartotta a 8. helyét, míg Di Grassi és Vergne is nyert egy-egy pozíciót a hatodik sorból indulva.

Meglepően sima rajtot láthattunk, a mezőny második felében José Maria Lopezt (Dragon) forgatta meg André Lotterer (DS Techeetah), aminek hozományaként össze is koccantak, és noha úgy tűnt eleinte, hogy folytathatják a versenyt, végül mindketten kiállni kényszerültek. Utóbbi kiesése a biztonsági autó pályára lépését jelentette.

Stefania Bruera on Twitter

Frijns se la ha jugado mucho con Sims al punto de llegar al toque. Pero Robin es primero #NYCEPrix � @FIAFormulaE https://t.co/LgywbvPpdA

Rendkívül korán felhasználta a mezőny nagyja mindhárom támadó üzemmódját, de ennek előnyével csak a virgines pilóták tudtak élni: Frijns visszavette a második helyet Buemitől, Bird pedig felzárkózott negyediknek. A verseny felénél Frijns Simsnek is kőkeményen bevetődött a célegyenes végén, amivel az élre tört – a BMW-st rövidesen Buemi és Bird duója is utolérte, de a brit hibátlanul védekezett a leintésig.

A BMW-s pilóta helyzetét kihasználva Frijns több mint 4,5 másodperces előnnyel kezdhette meg az utolsó kört, amit beosztva 3,2 másodperccel előzte meg Simst, a dobogó legalsó fokára Buemi állhatott fel. Bird és a leggyorsabb körért járó bónuszpontot is elcsípő Abt zártak a dobogósok mögött, míg a hatodik helyért csatázva az utolsó körben ütközött Di Grassi Evansszel.

r13_gallery_01.jpg

Így Rowland lett a hatodik, Jean-Éric Vergne pedig a hetedik helyen végezve, ellentmondást nem tűrően védte meg a bajnoki címét – ezzel a francia lett az első a bajnokságban, akit kétszeres bajnokká koronáztak, emellett a DS Techeetah első csapatbajnoki címének is örülhetett a leintést követően. Vandoorne Antonio Félix da Costa (BMW) és Gary Paffett (HWA) egészítették ki a pontszerzők névsorát.

A második futam végeredménye:

null

null

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr414946860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása