Formula-E: A BMW újoncáé a pole a szezonzárón, Vergne a 12. helyről duplázhat
Formula-E 2018/2019: New York-i ePrix - 3. szabadedzés, 2. időmérő edzés

p90359544_highres_new-york-usa-13th-ju.jpg

Sims indulhat az élről a New York-i szezonzárón, ezzel pedig már csak két kihívója maradt Jean-Éric Vergne-nek.

Egy 45 perces szabadedzéssel indult a Formula-E szezonzáró hétvégéjének vasárnapi programja, ám a versenyzők valójában jóval kevesebb időt tölthettek a pályán, mivel kétszer is előkerültek a piros zászlók – előbb egy fellazult csatornafedél miatt, majd a HWA-s Gary Paffett balesete idézte elő a félbeszakítást. A leggyorsabb kört a Mahindra Racing belga pilótája, Jerome d’Ambrosio futotta meg 1:09.712-vel, mögötte Robin Frijns lett a második a Virginnel, a harmadik pedig Alexander Sims a BMW-vel.

Az időmérő edzésen új pole pozícióst avatott a bajnokság, ugyanis az évad utolsó rajtelsőségét Sims szerezte meg. A BMW-s 1:09.617-es idejével 95 ezredet adott Frijns-nek, aki mögött a szombati futamgyőztes, Sébastien Buemi zárt harmadikként. A Nissan e.dams ezzel matematikailag is kiszállt a bajnoki címért vívott küzdelemből, mert esélyeinek életben tartásához – a 26 pontos lemaradás értelmében – szükség lett volna arra, hogy megnyerje a kvalifikációt.

Frijns csapattársa, Sam Bird kvalifikált negyediknek, a Super Pole-ba rajtuk kívül még Stoffel Vandoorne (HWA) és Daniel Abt (Audi) jutottak be, míg a TOP-10 sorrendje Oliver Rowlanddel (Nissan e.dams), Mitch Evansszel (Jaguar), Paffett-tel, valamint a venturis Edoardo Mortarával egészült ki. A bajnokság első két helyén álló Lucas di Grassi (Audi), illetve a címvédésre készülő Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) csak a hatodik sorból várhatják a piros lámpák kialvását, amire magyar idő szerint 22:00-kor kerül sor.

Vergne-nek egy hetedik hely már elég ahhoz, hogy bebiztosítsa második Formula-E-s bajnoki címét. Két riválisának, Di Grassinak és Evansnek ugyanis elengedhetetlen a győzelem – a brazil esetében ráadásul azon feltételnek is teljesülnie kellene, hogy Vergne ne végezzen előrébb a 9. helynél, az új-zélandinak pedig még a leggyorsabb körért járó bónuszpont is követelmény, ahogyan az is, hogy a regnáló bajnok, hasonlóan a szombati futamhoz, nullázzon.

A szezonzárót élőben közvetíti az Eurosport 1.

A második időmérő edzés végeredménye:

null

null

Fotó: BMW Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5614946658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása