TCR EU: Tömegbaleset és új éllovas a Red Bull Ringen
TCR Europe 2019: Red Bull Ring - Első futam

tcr_eu_2019_red_bull_ring_r1_crash.jpg

Több mint az első spielbergi futamnak a felét a biztonsági autó mögött töltötte egy hatautós tömegbaleset miatt a TCR Európa-kupa mezőnye. Szerencsére a magyar kötődésű pilóták kimaradtak a kalamajkából, sőt, még pontot is szereztek. A versenyt Josh Files nyerte, aki ezzel át is vette a vezető pozíciót a bajnokságban Julien Brichétől.

A piros lámpák kialvását követően Josh Files jobb rajtot fogott az első sorból, így el tudott fordulni az élen – a pole-ból induló Luca Filippi a 3-as kanyarnak felfelé még próbált visszatámadni, de végül a BRC Hyundaijával kénytelen volt besorolni a targetes márkatárs mögé. Nagy Dániel a M1RA-Hyundaijjal remekül rajtolt, és négy pozíciót javítva rajthelyéhez képest a 13. helyen fejezte be az első kört – azonban a baleseteket ezúttal sem úsztuk meg…

Motorsport.tv on Twitter

Major start action from the #TCREurope Race 1 from Red Bull Ring! Live and FREE here: https://t.co/e8nWrQE8b1 https://t.co/8qMx8ZT7Q7

John Filippi és Stian Paulsen már az első kanyarban nem értették meg egymást, aminek következtében mindkettőjüknek befejeződött a verseny. Két körrel később már a biztonsági autó pályára küldése is elkerülhetetlennek bizonyult, mivel a 3-as kanyarban Martin Ryba a Brutal Fish Racing Hondájával nekiment Aurélien Comte Peugeot-jának, és ezzel a szlovák dominóeffektust indított el. Megforgatta Santiago Urrutia Audiját, és az uruguayi mögött pedig Jessica Bäckman, Teddy Clairet és Viktor Davidovski is belekeveredett a kalamajkába.

Még 5 perc volt hátra nagyjából, amikor újra elengedték a mezőnyt. Az újraindítás után Files első és Luca Filippi második helyéhez semmi kétség nem fért – a brit így idei második győzelmével a pontversenyben is átvette a vezetést, míg az olasz első dobogóját szerezte meg a sorozatban. A hármas Hyundai-győzelemmel azonban meghiúsult, mivel Daniel Lloyd megelőzte Nelson Panciaticit két körrel a vége előtt, sőt, a francia egyik hibáját kis híján Luca Engstler is kihasználta, de végül maradt az ötödik a M1RA-s.

2019-2019_red_bull_ring_qualifying---2019_tcr_eur_red_bull_ring_qualifying_9_josh_files_54.jpg

Dušan Borković az utolsó métereken, mindössze 6 ezredmásodperccel nyúlta le a hatodik helyet Davit Kajaitól, mögöttük Maxime Potty, a Tom Coronellel összeütköző Mat’o Homola és a cuprás Alex Morgan tették teljessé az első tíz helyezett sorrendjét. A magyar versenyzőknek végül összejött a pontszerzés: Nagy meg tudta őrizni a 13. helyet, Tenke Tamást pedig a 15. helyen intették le a Zengő Motorsport Cuprájával.

A második verseny vasárnap 11:30-kor rajtol, a fordított rajtrács értelmében Tom Coronel indulhat az élről. Az eseményeket a TCR hivatalos YouTube-csatornáján és a Sport 1-en is figyelemmel kísérhetjük.

Fotó: képernyőkép a közvetítésből, TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914943128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása