F2: Újra a mezőnyben a GP3-as futamgyőztes – egy másik csapattal

1017524051-lat-20190525-_r3i8231.jpg

Silverstone-ban ismét rajthoz áll Dorian Boccolacci, de immár nem a Campos Racing, hanem korábbi csapata, a Trident színeiben.

Dorian Boccolacci tavaly mutatkozott be a Forma-2-ben az MP Motorsport színeiben, majd az idei évre a Campos Racingnél folytatta pályafutását. Ám anyagi okok miatt még a szezon fele előtt távoznia kellett a spanyol gárdától, így a Red Bull Ringen már Arjun Maini versenyzett a helyén, akinek a szerződése két versenyhétvégére szól.

A minap viszont megerősítette a Trident, hogy visszatér hozzájuk a francia, aki 2017-ben hatodik lett az összetettben az olasz gárda színeiben úgy, hogy Abu Dhabiban a sprintversenyt megnyerte, míg Barcelonában és Jerezben második lett. Boccolacci pillanatnyilag 12. a pontversenyben, legjobb eredménye egy monacói 4. hely.

Csapattársa a Forma-1-es futamgyőztes Jean Alesi fia, Giuliano Alesi lesz, vagyis Ryan Tveter helyére érkezik a csapathoz, aki a sorozatból végleg távozó Ralph Boschungot helyettesítette az osztrák hétvége alatt.

„Felemelő érzés, hogy újra a Trident családjához tartozhatok, miután igencsak figyelemreméltó eredményeket értünk el együtt a GP3 2017-es idényben. A csapattal kölcsönösen tiszteljük egymást és bízunk egymásban, így örülök, hogy a körülmények lehetővé teszik, hogy ismét együtt dolgozzunk. Már alig várom, hogy újra pályán legyünk, és fontos lenne egy jó eredménnyel távozni Silverstone-ból”

– kommentálta visszatérése hírét a 20 éves pilóta.

„Örömömre szolgál, hogy bejelenthetem, hogy a következő hétvégén, Silverstone-ban Dorian Boccolacci visszatér a csapathoz. A lehető legjobb formánkat fogjuk nyújtani, hogy segítsük őt abban, hogy minél hamarabb működjön a kémia közte és az autónk között. Ezzel ugyanis a csapatot is tekintélyt parancsoló eredményhez segíthetjük”

– tette hozzá Giacomo Ricci, a csapat menedzsere.

Eközben a Forma-3 mezőnyében egy újoncot köszönthetünk: az olasz Federico Malvestiti fog debütálni a Jenzer Motorsport felállásában. A 19 éves pilóta – aki korábban az olasz F4-ben erősítette a csapatot, jelenleg pedig a Formula Renault Európa-kupában versenyez – a csapat #15-ös számú autóját fogja vezetni, amiben az idei évben Artem Petrov és Giorgio Carrara is megfordult már.

Fotó: FIA F2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3914937482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása