F1: Idén eggyel kevesebb DRS-zóna lesz Silverstone-ban

m164184.jpg

Nem vált be a tavaly bemutatkozó, új szakasz, így idén ismét csak kétszer nyithatják egy körön belül a DRS-t a versenyzők a Forma-1-es Brit Nagydíjon.

Az előzések számának növelése érdekében tavaly egy harmadik DRS-zóna is debütált Silverstone-ban, aminek révén a célegyeneset követő első két kanyarban, az Abbeyben és a Farmban is lehetett billenteni a hátsó terelőszárnyakat.

Azonban a lépés nem jelentett megoldást a problémára, sőt, kifejezetten veszélyesnek bizonyult az állítható hátsó szárny – szakmaibb elnevezése alapján a légellenállás-csökkentő rendszer – használata, ugyanis Marcus Ericsson és Romain Grosjean is nagyot bukott miatta a hétvége folyamán.

Francisco Freire // Canal Focus1 on Twitter

CRASH!! Ericsson hits hard! #BritishGP �� #F1 https://t.co/9villp1YMJ

A további baleseteket megelőzve a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2019-es hétvége előtt törölte is a vitatott nyitási zónát, vagyis idén megint csak a Wellington-, illetve a Hangar-egyenesben lehet nyitni a DRS-t.

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8414936904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása