FREC: A bajnoki éllovas a Hungaroringen is oktatott
Formula Region European Championship 2019: Hungaroring - 1-2. szabadedzés, 1-2. időmérő edzés, 1. futam

kmb_0876.jpg

A Prema versenyzője, Frederik Vesti lényegében ott folytatta a Hungaroringen, ahol a vallelungai hétvégén abbahagyta: az élen. A második szabadedzéstől fogva érinthetetlen volt a dán, aki napját végül futamgyőzelemmel koronázta meg.

img_9903.jpg

Forró, nyárias időben startolt a Formula Regional European Championship hungaroringi víkendje. A 2019-es szezon harmadik versenyhétvégéjét a többszörös Forma-1-es futamgyőztes Ralf Schumacher fia, David Schumacher kezdte a legjobb formában, ugyanis ő volt a leggyorsabb az első szabadedzésen.

Az US Racing németje 1:40.119-es idejével mindössze 24 ezredmásodpercet adott a pontverseny éllovasának, a premás Frederik Vestinek, míg a harmadik helyen a tavalyi makaói horrorbukását követően az idei évben újra versenyző Sophia Flörsch zárt.

A második szabadedzésen Vesti zárt az élen 1:40.036-tal, megelőzve csapattársait, Enzo Fittipaldit és Olli Caldwellt. Schumacher a hatodik helyen végzett.

img_9978.jpg

A szombat délelőtti órákban két időmérő edzéssel folytatódott a program. A bajnokságban meglehetősen kacifántosan áll össze a három verseny rajtsorrendje: az elsőét az első kvalifikáció, a másodikét a másodikét a második kvalifikáció végeredménye határozza meg, míg a harmadik verseny rajtjához az alapján állnak fel a versenyen, hogy mi volt a második legjobb köridejük a kétszer 15 perc folyamán.

Frederik Vestinek azonban nem kellett sokat töprengenie azon, hogy az adott futamon melyik rajtkockát foglalja el, merthogy mindháromra megszerezte a pole-t. Az első kvalifikáción 1:39.354-es idővel volt a leggyorsabb, mögötte Fittipaldi és Caldwell végeztek. A második időmérőn tovább javított a dán, s 1:39.325-tel kerekedett felül Caldwell és Flörsch kettősén.

A harmadik versenyre pedig egy 1:39.513-as kör is elegendő volt Vestinek a rajtelsőséghez, igaz, csak századokkal előzte Caldwellt, a harmadik pozíció pedig Fittipaldié lett.

Legközelebb délután, az első verseny alkalmával láttuk viszont a Formula Regional European Championship mezőnyét. Még az 50 Celsius-fokos aszfalthőmérséklet sem tartotta vissza Frederik Vestit attól, hogy játszi könnyedséggel szerezze meg idei negyedik győzelmét, ezzel megerősítve vezető pozícióját a bajnoki ponttabella élén.

A dán mögött legközelebbi üldözője, Enzo Fittipaldi zárt, így a brazil bebiztosította a Premának a kettős győzelmet – a 3,3 másodperces hátránnyal célba érkező Fittipaldi hátránya 8-ról 13 pontosra hízott. A harmadik helyen csapattársuk, az idei második dobogóját ünneplő Olli Caldwell látta meg a kockás zászlót.

David Schumacher a rajtnál veszített néhány pozíciót, ellenben az US Racing másik versenyzőjével, Marcos Sieberttel, aki a negyedikre helyre kapaszkodott fel úgy, hogy a hatodikról várhatta a lámpák kialvását. A németet végül ötödikként intették le, előtte Igor Fraga, a DR Formula by RP Motorsport, mögötte Sophia Flörsch végzett a Van Amersfoort Racing autójával.

A vasárnapi versenyekre 11:30-as és 16:40-es kezdéssel kerül sor.

Az első futam végeredménye:

null

null

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1014929666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása