EF Open: Japán-osztrák meccs a hungaroringi szombaton
Euroformula Open 2019: Hungaroring - 1-2. szabadedzés, 1. időmérő edzés, 1. futam

kmb_1039.jpg

Méltó kihívója akadt a bajnokságot vezető Marino Satónak Lukas Dunner személyében, de végül az idei ötödik győzelmét szerző és így a bajnokságot utcahosszal vezető japánt nem lehetett legyőzni.

kmb_0157.jpg

Japán uralom jellemezte a szabadedzéseket az Euroformula Open 2019-es szezonjának harmadik versenyhétvégéjét a Hungaroringen. Az első edzésen ugyanis a Team Motopark versenyzője, Yuki Tsunoda zárt az élen, akinek az 1:36.050-es körétől mindössze 16 ezredmásodperccel maradt el a Carlinnál beugró Nobuharu Matsushita, aki négy hét múlva, a Forma-2 mezőnyét erősítve is ellátogat majd a mogyoródi versenypályára. A harmadik időt Tsunoda csapattársa, a bajnoki éllovas Marino Sato autózta.

A második szabadedzésen lassabb volt a mezőny, Tsunoda 1:36.410-es idővel szerezte meg az edzéselsőséget, Sato lett a második, a harmadik helyen pedig ezúttal a Motopark új-zélandija, Liam Lawson bukkant fel.

kmb_0009.jpg

Izgalmas végjátékot hozott az időmérő edzés, amivel végül az osztrák Lukas Dunner győzelmét hozta. A Teo Martín Motorsport pilótája az utolsó körében állította meg 1:35.058-nál a stoppert, ezzel közel három tizedet vert Satóra. A harmadik rajtkockába Lawson kvalifikált, megelőzve Tsunodát és Teppei Natorit, vagyis a TOP-5-be három japán is bekerült.

Billy Monger az FP1-es 10. és az FP2-es 13. helye után az időmérőt a 15. pozícióban zárt, megelőzve Matsushitát, akinek be kellett érnie a 16. pozícióval, miután a leggyorsabb körét elvették négykerekes pályaelhagyás miatt.

kmb_0952.jpg

Dunner nem örülhetett sokáig a második rajtpozíciónak a versenyen, mert ugyan Sato kerekei is kiforogtak, mégis a japán fordulhatott el elsőként a célegyenes végén. Sato megpróbált meglógni, de Dunner nagyjából tudta tartani a ritmust, de a kergetőzés ellenére nem változott a sorrend közöttük.

Sato 0,403 másodperces előnnyel aratta idei ötödik győzelmét, amivel az összetettben 64 pontosra nőtt a futamot harmadikként záró Liam Lawson lemaradása az összetettben. A pontszerzők névsorát Tsunoda, Linus Lundqvist (Double R), Natori, Christian Hahn (Carlin), Calan Williams (Fortec), Javier González (RP Motorsport) és a Fortectől a Motoparkhoz átigazoló Cameron Das tették teljessé. Monger a 15. lett, míg Matsushita végül feladta a futamot.

A 17 körös verseny folyamán nem volt szükség a biztonsági autó szolgálataira, ennek ellenére láthattunk egy kisebb összezörrenést Nicolai Kjaergaard (Carlin) és Julian Hanses (Motopark) között a 13-as kanyarban – amiért a németet egy ötmásodperces büntetéssel sújtották –, míg Jack Doohan (Double R) az 1-es kanyarban forgott meg.

Euroformula Open 2019 Round 5 HUNGARORING - RACE 1 Highlights ENG

Uploaded by EuroFormula Open on 2019-07-06.

A vasárnapi verseny 13 órakor rajtol, aminek rajtsorrendjéről egy reggeli időmérő edzés dönt.

Az első verseny végeredménye IDE kattintva érhető el.

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1614929994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása