F1: Kanyart neveztek el Niki Laudáról a Red Bull Ringen

ap-1shuah3uw2111_news.jpg

Az Osztrák Nagydíj előtt a szervezők megerősítették, hogy a Red Bull Ring-i első kanyar mostantól a háromszoros világbajnok Niki Lauda nevét viseli majd.

2014 óta van újra a versenynaptárban a Red Bull Ring, amely korábban volt Österreichring és A1 Ring is, amin utolsó világbajnoki címének évében Niki Lauda is győzni tudott. Az osztrák klasszis az utóbbi években a Mercedes ügyvezető jogkörrel nem rendelkező csapatfőnöki posztot töltötte be a Mercedesnél, ám idén májusban, betegség következtében életét vesztette.

ap-1zt6kzfxw1w11_news.jpg

Az Osztrák Nagydíj győztese a Niki Lauda Trophy-t veheti majd át.

„Állandó részévé válik a Red Bull Ringnek, mert az 1-es kanyar mostantól Niki Lauda Kurve-ként lesz ismert. Ezzel egy bajnok, egy legenda és egy jó barát emléke előtt tisztelgünk”

– idézi a Motorsport Week cikke a Red Bull közleményét.

Az Osztrák Nagydíj hétvégéje részben egyébként is Niki Laudáról szól – a paddockban ki van állítva az a Ferrari 312-es, amivel 1975-ben bajnoki címet nyert az osztrák.

Scuderia Ferrari on Twitter

Name a more iconic 1970s #F1 car � The perfect tribute to Niki Lauda in the paddock at Spielberg this morning ❤️ You can see Niki's 1975 Ferrari 312T and many others on display at @MuseiFerrari #essereFerrari � #AustrianGP

Fotó: GEPA Pictures, Philip Platzer / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6914918676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása