F1: Kiderült, mi babrált ki Vettellel a Q3-ban

190026_aut.jpg

Motorikus jellegű probléma miatt indulhat csak a kilencedik helyről az Osztrák Nagydíj a Ferrari német versenyzője.

Akár az első két helyet is elcsíphette volna a Red Bull Ring-i időmérő edzésen a Ferrari – Charles Leclerc révén meg is lett a pole, viszont Sebastian Vettel még csak mért kört sem tudott futni a Q3-ban. Az egészből csupán annyit lehetett látni, hogy aggódó tekintetű szerelők állják körbe az #5-ös számú SF90-est.

Azóta kiderült, hogy egy, az erőforráshoz kapcsolódó légnyomás-vezeték hibásodott meg Vettel autójában, vagyis egy büntetlenül, ám rendkívül körülményesen cserélhető alkatrészről van szó. A probléma részleteiről nem adott ki tájékoztatást a csapat.

Vettel eredetileg csak a 10. helyről indulhatott volna, ám az ötödikként záró Kevin Magnussent váltócsere miatt öthelyes rajtbüntetéssel sújtották, ezáltal nyert egy helyet a német.

„Nyilvánvalóan frusztráló, de nincs mit tenni. Ez senkinek sem róható fel a számlájára. Mindenesetre meg kell tudnunk, mi is történt, és biztosra menni, hogy újra ne fordulhasson elő. De ahogyan mondtam, ez senkinek sem a hibája”

– nyilatkozta az időmérő után a négyszeres világbajnok.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214918294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása