F1: Hamilton vezetésével Mercedes-fölénnyel indult a Paul Ricard-i hétvége
Forma-1 2019: Francia Nagydíj - 1. szabadedzés

m197946.jpg

Lewis Hamilton eseménytelen első szabadedzést zárt az élen.

Noha a versenyzők folyamatosan tapadáshiányra panaszkodtak az első 90 percben, komolyabb incidensekre nem volt precedens a Francia Nagydíj nyitóedzésén, eltekintve Max Verstappen, Pierre Gasly, Danyiil Kvjat és Romain Grosjean megpördülésétől – a Haas francia versenyzője egyébként csak 9 kört tudott megtenni hazai közönsége előtt, mert vízszivárgás is hátráltatta a munkáját.

Aligha meglepő, hogy a Mercedes kettős elsőségével vette kezdetét az idei nyolcadik versenyhétvége: 1:32.738-cal Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak, de csak alig néhány századmásodperccel előzte meg Valtteri Bottast. Az Ezüst Nyilak mögött, a harmadik helyen Charles Leclerc lemaradása már majdnem négy tizedet kapott, míg két pozícióval hátrébb Sebastian Vettel hátránya másodperc feletti volt – a két SF90 közé Verstappen ékelődött be a Red Bull-Hondával.

A holland csapattársa, Pierre Gasly a hatodik helyen kezdett, éppen csak megelőzve a McLaren újoncát, Lando Norrist. A britet csapattársa, Carlos Sainz Jr. követte, míg a TOP-10 sorrendje Daniel Ricciardóval (Renault) és Alexander Albonnal (Toro Rosso) egészül ki. A thai versenyző már több mint két másodperccel volt lassabb Hamiltonnál.

Ismét lehetőséget kapott F1-es szabadedzésen a Forma-2 élmenője, Nicholas Latifi – a kanadai a Williamsszel a 18. lett, mindössze 25 ezredmásodperccel megelőzve a csapat állandó versenyzőjét, Robert Kubicát, aki szintén befért a problémáiból kifolyólag az utolsó helyen záró Grosjean elé.

Közép-európai idő szerint 15 órától a második szabadedzéssel folytatódik a Forma-1-es program a Circuit Paul Ricard-on – a korábbi tervekkel ellentétben mégsem kísérhetjük figyelemmel élőben a délutáni történéseket, az indokot a Boxutca Facebook-oldalán ismertette az M4 Sport:

„A Belgrádban zajló vízilabda világliga nyolcas döntőjében a magyar válogatott ma legyőzte Japánt, így holnap délután háromkor Ausztráliával játszik. Az a döntés született, hogy az M4 Sport ezt a mérkőzést közvetíti élőben, így a második szabadedzés nem kerül képernyőre.”

Az első szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

FP1 at Paul Ricard = DONE ✅ And it's @LewisHamilton who topped the time sheets ⏱️ #F1 #FrenchGP ��

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3114905202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása