DTM: Furcsa helyettesítés az Audinál, Duval- és Wittmann-elsőségek a misanói edzéseken
DTM 2019: Misano - 1-2. szabadedzés

p90347373_highres_hockenheim-ger-3rd-m.jpg

Pietro Fittipaldi így is, úgy is rajthoz áll Misanóban Jamie Green váratlan műtétje miatt, a pénteki szabadedzéseken pedig Loïc Duval és Marco Wittmann voltak a leggyorsabbak.

About last night. Appendicitis surgery. Gutted to have to miss the Misano DTM weekend. Best of luck to the Audi boys! � . #surgery | #dtm |#OwnEverySecond

2,170 Likes, 232 Comments - Jamie Green (@jamiegreen_) on Instagram: "About last night. Appendicitis surgery. Gutted to have to miss the Misano DTM weekend. Best of luck..."

Úgymond a -1. napon egy váratlan bejelentéssel indított az Audi: az ingolstadti márka ugyanis arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy Jamie Greent vakbélgyulladás miatt meg kellett műteni, így kihagyja a német túraautó-bajnokság (DTM) olaszországi hétvégéjét. A brit pilóta helyét a Team Rosberg csapatnál pedig az a Pietro Fittipaldi vette át, aki eredetileg el sem utazott volna Misanóba, mert Forma-1-es kötelezettségei Kanadába szólították.

Helyettesítésére már fel is kérték a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) élmenőjét, Andrea Doviziosót – csakhogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a Haas kimenőt adott az egyébként a Team WRT-nél versenyző brazilnak, akit a kannapolisi istálló teszt- és tartalékversenyzőként foglalkoztat, és így mindketten versenyezni fognak a hétvégén.

a195216_medium.jpg

„Váratlanul, keddről szerdára virradóan mutatkoztak a tünetek. Mindnyájan gyors felépülést kívánunk Jamie-nek, aki határozottan nincs olyan állapotban, hogy versenyezzen a hétvégén. Viszont örülünk, hogy Pietro be tudott ugrani a helyére azonnali hívásra”

– ecsetelte a helyzetet az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass. –

„Számunkra Pietro a legjobb megoldás, hiszen ismeri az autót, és erős teljesítményt nyújtott az első két versenyhétvégén.”

Fittipaldi valóban egészen jól kezdte a szezont: Hockenheimből egy 10. hellyel és egy leggyorsabb körrel, Zolderből pedig egy 9. hellyel távozott.

dtm-1559922970.jpg

A péntek kora délutáni, első szabadedzés egyértelműen az Audi-dominancia jegyében telt, az ingolstadtiak ugyanis az első hat helyet kibérelték: a francia Loïc Duval volt a leggyorsabb, 1:27.635-ös körével 57 ezredet vert René Rastra, míg a harmadik pozícióban Nico Müller lemaradása már megközelítette a fél másodpercet is. A WRT-s Jonathan Aberdein lett a negyedik, megelőzve Mike Rockenfellert és Robin Frijns-t, akik több mint egy másodperccel maradtak el Duval idejétől.

A hat RS 5 DTM mögé négy BMW-s sorakozott fel, Marco Wittmann-nal, Bruno Spenglerrel, Joel Erikssonnal és a bajnokságot vezető Philipp Enggel. Fittipaldi Green autójával a 11. helyen nyitott, míg Dovizioso Fittipaldiéval a 16. időt autózta. Az R-Motorsport Aston Martinjai közül Daniel Juncadelláé zárt a legelőrébb, a 13. pozícióban.

A gyakorlás egyébként komolyabb fennakadások nélkül lezajlott, amennyiben eltekintünk attól, hogy Aberdein, Dovizioso, Duval és Rast is defektet kapott.

Az első szabadedzés végeredménye IDE kattintva érhető el.

dtm-1559926673.jpg

Néhány órával később a második gyakorlás azonban már a BMW elsőségét hozta, ugyanis Marco Wittmann már öt perc után olyan kört futott, ami elegendő volt az első helyhez. A kétszeres 1:26.687-es idejével nagyjából két-három tizeddel előzte meg Frijns, Eng és Rast hármasát, mögöttük két audis, Nico Müller és Rockenfeller végzett.

A virtuális negyedik rajtsorba a mezőny dél-afrikai különítménye sorakozott fel a BMW-s Sheldon van der Lindével, valamint Aberdeinnel, a TOP-10 pedig Duvallal és Spenglerrel egészült ki. A leggyorsabb Aston Martin-pilóta ezúttal Jake Dennis volt – a brit a 13. lett, akárcsak Juncadella az első edzésen.

Dovizioso sem mozdult el a 16. helyről, ám a kockás zászló után akadtak meleg pillanatai az olasznak, ugyanis megpördült, amikor a mezőny sorakozott fel a próbarajthoz, de szerencsére nem történt baleset.

A második szabadedzés végeredménye IDE kattintva érhető el.

A DTM mezőnye legközelebb szombaton 10:30-tól gördül pályára, az első időmérő edzés alkalmával, majd jön a verseny, 13:30-as kezdéssel. Valamennyi eseményt élőben kísérhetünk figyelemmel a sorozat hivatalos YouTube-csatornáján.

Fotó: BMW Motorsport Media, Audi Motorsport Communications, DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1814884554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása