Parádésan sikerült Nagy Norbert bemutatkozása az FIA hegyi-Eb-n!

Az alábbiakban a Yellow Flag Media által kiküldött sajtóközleményt közöljük, a tartalom szempontjából változatlan formában.

Nagyszerűen sikerült Nagy Norbert bemutatkozása a hegyi Európa-bajnokságon. Az FIA által felügyelt sorozathoz a csehországi fordulóban csatlakozott a WTCR-dobogót is megjárt fiatal magyar versenyző, és rögtön a mezőny elején végzett.

nagy_norbi_bmw_m3_e90.jpg

Nagy legendás autóval, egy BMW E90-essel indult, amivel korábban Kavecz István (Bongo) versenyzett. 2016 hegyi magyar bajnoka a nagy múltú sternberki pályán kétszáznál is több indulóval együtt rajtolt a számára ismeretlen autóval. A BMW M3 E90-est a verseny előtt csak egy rövid reptéri próbán tesztelte a tavaly a túraautó-világkupában versenyző pilóta, majd a szabadedzés következett, melyen kisebb technikai hiba nehezítette Nagy dolgát. Vasárnapra azonban sikerült megjavítani az autót, amivel egy látványos felfutás után kategóriája ötödik helyén fejezte be a versenyt. A helyezésnél is többet jelentett a magyar versenyző számára, hogy a mezőny egyik nagy öregjénél is gyorsabb volt.

A pályaautózás világából érkezve igazán nagy kihívás volt, hogy azonnal gyorsan kell menni egy ismeretlen pályán. Nagyon élveztem a verseny légkörét, igazi nagy álmom vált valóra azzal, hogy itt mentem. Az első napon egy hengerrel kevesebb dolgozott az autóban, ezért nagyjából kétszáz lóerővel kevesebbet teljesített, de a versenyre minden rendben működött. Az utolsó felfutásom ideje majdnem három másodperccel jobb volt a hegyi menőnek számító Felix Pailer idejénél. Hatalmas meglepetés volt, hogy az igazi közönségkedvenc Lancia Delta Integrale előtt végeztem. Nagyon várom, hogy újra autóba üljek!”

A FIA hegyi Európa-bajnokság következő fordulóját június 14-e és 16-a között rendezik a németországi Glasbachrennben.

Fotó: Nagy Norbert Média

Forrás: Yellow Flag Media

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1214878504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása