FE - EVANS- ÉS LOTTERER-EDZÉSELSŐSÉGEK BERLINBEN
Formula-E 2018/2019: Berlini ePrix - 1-2. szabadedzés

d1b_4086-copy.jpg

A leggyorsabb kör idáig a DS Techeetah versenyzőjének nevéhez fűződik, mögötte a venturis Edoardo Mortara zárt a második helyen.

fer50395.jpg

Rendhagyó módon már pénteken sort kerítettek a Formula-E szabadedzéseire: Berlinben azért tették kivételt a szervezők, különben túlságosan zsúfolttá vált volna a program, mert figyelembe akarták venni azt, hogy szombaton délután rendezik a német futballkupa döntőjét.

Az első szabadedzésen 1:08.162-vel Mitch Evans zárt az élen a Jaguarral, az új-zélandi mögött a venturis Edoardo Mortara, valamint a HWA-s Stoffel Vandoorne végzett. Elenyészőek voltak a különbségek, hiszen még a negyedik helyezett Sébastien Buemi is másfél tizeden belül zárt, az első és a tizedik helyezettet pedig alig négy tized választotta el. A nissanos svájcit Alex Lynn (Jaguar), Antonio Félix da Costa (Andretti-BMW), Jérôme d’Ambrosio (Mahindra), Robin Frijns (Virgin), Daniel Abt és Alexander Sims (Andretti-BMW) követték.

1-029.jpg

Természetesen tovább javultak a köridők a második gyakorláson, pedig a versenyzőnek a pályának több pontján is tapadással küzdöttek a Tempelhof repülőtéren. André Lotterer elsőségével zárult végül a félórás tréning: a DS Techeetah német pilótája 1:07.401-es idejével majdnem három tizedet adott Mortarának, míg a harmadik helyre Sims ért oda az Andretti Autosport BMW-jével – a brit viszont ezt az eredményét hiába ismételné meg az időmérő edzésen, akkor is csak a nyolcadik helyről indulhatna, mert Monacóból magával hozott egy öthelyes rajtbüntetést az audis Lucas di Grassival való ütközéséért.

Buemi ismét negyedik lett, megelőzve Evans-t és Felipe Massát (Venturi). Az első tíz sorrendje Da Costával, Oliver Rowlanddel (Nissan e.dams), Lynn-nel, valamint a tavalyi berlini versenyen győzedelmeskedő és a hazai közönsége előtt versenyző Daniel Abttal (Audi) egészült ki. Eközben Di Grassi csak a 13. lett, de az összetettet vezető Jean-Éric Vergne sem zárt előrébb a 17. helynél – ezzel a regnáló bajnok francia több mint egy másodpercet kapott csapattársától.

Az időmérő edzés végeredménye és a rajtfelállás nem csak Sims büntetése miatt nem fog megegyezni, ugyanis Robin Frijns-nek is van egy hasonló letöltendő szankciója.

Az első szabadedzés végeredménye:

null

null

A második szabadedzés végeredménye:

null

null

Szombaton 8:45-től az időmérő edzéssel folytatódik a Formula-E berlini hétvégéje, amit a futam követ 13:00-tól. Mindkét eseményt élőben nézhetjük az Eurosport 1-en.

Fotó: DS Techeetah Media, Jaguar Racing Media, FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2914859180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása