DTM - RAST ÉS ENG URALTÁK A ZOLDERI EDZÉSEKET
DTM 2019: Zolder - 1-2. szabadedzés

dtm-1557148338.jpg

A leggyorsabb kör a BMW-s pilótához fűződik a zolderi DTM-hétvége pénteki napját követően.

a195922_medium.jpg

17 év után először versenyez a belgiumi Zolderben a német túraautó-bajnokság (DTM) mezőnye, amelyet a pénteki szabadedzéseket megelőzően nedves, de később felszáradó pálya fogadott. Az első edzésen végül René Rast futotta meg a leggyorsabb kört 1:22.941-gyel, amivel majd’ 8 tizedmásodpercet vert Marco Wittmannra, majd a harmadik-negyedik helyen folytatódott az Audi-BMW sorminta, Robin Frijns és Philipp Eng révén.

Eng mögött a DTM-ben újoncnak számító WRT zöldfülűi, Jonathan Aberdein és Pietro Fittipaldi zártak, kettejük között mindössze 23 ezred volt a különbség. Két Aston Martin is bekerült a TOP-10-be: Jake Dennis lett a nyolcadik, Daniel Juncadella a kilencedik, megelőzve az audis Nico Müllert.

dtm-1555600514.jpg

Habár néhány panaszkodtak arra, hogy csúszós a pálya, mégis száraz időjárási körülmények között rendezték meg a második tréninget. Az élen Philipp Eng zárt a BMW-vel, de 1:22.476-os körétől mindössze 39 ezreddel kapott ki Aberdein, akit két gyári audis követett, nevezetesen Rast és Frijns. A három Audi mögött másik három BMW zárt, Timo Glockkal, Wittmann-nal és Bruno Spenglerrel.

Müller, valamint két BMW-s, Sheldon van der Linde és Joel Eriksson tették teljessé az első tíz helyezett sorrendjét. Az Aston Martinok eközben visszaszorultak a mezőny végére, Daniel Juncadella vezetésével foglalták el az utolsó négy pozíciót, jellemzően 1.2-1.5 másodperces lemaradásban.

Az első szabadedzés végeredménye:

dtm_2019_bel_fp1.jpg

A második szabadedzés végeredménye:

dtm_2019_bel_fp2.jpg

Ami a folytatást illeti, szombaton 10:35-től jön az első szabadedzés, amit majd az első verseny követ 13:30-as kezdéssel. Hasonlóan fest a vasárnapi program is, annyi különbséggel, hogy a második időmérőre 10 perccel korábban kerül sor.

Fotó: DTM Media, Audi Motorsport Communications

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6714832880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása