WTCR - GIROLAMIÉK FELVETTÉK A HARCOT „BETONKEVERŐVEL”: KETTŐS MÜNNICH-GYŐZELEM A FORDÍTOTT RAJTRÁCSOS FUTAMON
WTCR 2019: Slovakia Ring - Második futam

img_8810.JPG

Hiába volt kedvezőtlen a WTCR súlykompenzációs rendszere a Münnich Motorsportra (és egyben a Hondára) nézve, a második, fordított rajtrácsos versenyen kettős győzelmet aratott a német gárda, az idei harmadik sikerét arató Girolami vezetésével. Michelisz Norbert sikeresen kimaradt a középmezőnybéli kavarodás, így három pozíciót javítva a hatodik lett.

Habár nem jött el rosszul a pole-ból Rob Huff sem a második, fordított rajtrácsos verseny kezdetén, a Münnich Motorsport versenyzői, Néstor Girolami és Esteban Guerrieri végig ott voltak a nyomában, de a 3-as kanyar előtt végül zárta a szöget a 2012-es világbajnok. Az első kör többeknek is kalandosra sikeredett: Frédéric Vervisch a 2-es kanyar után néhány másodperc erejéig fűnyíró üzemmódba kapcsolt, továbbá Thed Björk (egy defekttel) és Augusto Farfus is kijött a depóba.

A következő kör elején tovább tizedelődött a mezőny, miután egy tumultuózus jelentsorban Benjamin Leuchter és Luca Engstler húzták a rövidebbet, így számukra is boxban ért véget a futam. Girolami pedig visszaelőzte Huffot az első helyért, külső íven, és egy körrel később Guerrieri is követte a példáját, így kettős Honda-vezetés alakult ki.

Valamivel hátrébb Michelisz Norbert is hangyaszorgalommal zárkózott felfelé, dolgát csapattársa, Gabriele Tarquini is megsegítette, aki szó szerint eltakarította Aurélien Panist az útból – az olaszt baleset okozásáért ki is intették egy áthajtásos büntetésre, amit azon nyomban le is töltött, így Michelisz a 9. helyről indulva már a hatodikon találta magát, márkatársa, Nick Catsburg mögött.

Még három kör volt hátra a versenyből, amikor kisvártatva Kevin Ceccon az Alfa Romeóval feljött harmadiknak, miután a célegyenesben megelőzte Huffot. A Sébastien Loeb Racing versenyzője mellett nem sokkal később elhúzott Catsburg is, majd Micheliszt is megkapta a nyakába, de előzni már nem tudott a BRC-s.

Plusz 60 kiló ide, plusz 60 kiló oda, a Münnich Motorsport kettős győzelmet aratott: Girolami idei harmadik elsőségét szerezte meg, Guerrierit másodikként intette le a kockás zászló. Ceccon a tavalyi szuzukai verseny óta először állhatott dobogóra, idén pedig másodjára zárt a TOP-15-ben.

Catsburg lett a negyedik, Huff, Michelisz, Mikel Azcona (PWR-Cupra), Niels Langeveld (Comtoyou-Audi), Ma Qing Hua (Mulsanne-Alfa Romeo) és Tom Coronel (Comtoyou-Cupra) – a holland veterán óriási hétvégét fut, ugyanis a boxból rajtolva zárkózott fel a legjobb tíz közé. Yvan Mullerrel (Cyan-Lynk&Co), Jean-Karl Vernay-jel (WRT-Audi), Gordon Sheddennel (WRT-Audi), Mehdi Bennanival (SLR-Volkswagen) és Johan Kristofferssonnal (SLR-Volkswagen) egészült ki a pontszerzők névsora. Tassi sajnos kénytelen volt idő előtt feladni a küzdelmet.

Az utolsó verseny 16:45-kor kezdődik – érdemes lesz figyelni, mert Michelisz – az első futamhoz hasonlóan – a második helyről rajtol majd.

A második futam végeredménye:

wtcr_2019_slo_r2.jpg

Fotó: Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1814822118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása