F1 - FELPÖRGETI A FEJLESZTÉST A FERRARI: BARCELONÁBAN JÖN AZ ÚJ MOTORCSOMAG

e9b7a659-3eae-465e-828b-6e599d96071b.jpg

A vártnál gyengébben alakult szezonkezdet követően úgy döntött a Ferrari, hogy eltér eredeti terveitől. Így két versennyel korábban, a Kanadai helyett a Spanyol Nagydíjon érkezik az olaszok idei első motorfejlesztése.

74 pont jelenleg a Ferrari hátránya a konstruktőri bajnokságban a Mercedesszel szemben, ugyanis amíg a címvédő gárda négy kettős győzelemmel kezdte a szezont, addig a Ferrari három harmadik helyet könyvelhet legjobb eredményként idáig – kettőt Sebastian Vettel, egyet pedig újdonsült pilótája, Charles Leclerc részéről.

Ezek után talán érthető is, hogy az olaszok némileg lépéskényszerben vannak. Kedden be is jelentették, hogy a spanyolországi hétvégén debütál a második motorspecifikációjuk – aminek bevetését eredetileg a kanadai F1-es futamra tervezték –, ahogyan üzemanyagpartnerük,  a Shell is új keverékkel áll elő. A Ferrari aerodinamikai újításokkal is készül, amiknek előkészületeit már Azerbajdzsánban is láthattuk, új bargeboardokkal és új hátsó szárnnyal.

„Jelenleg üldözők vagyunk a bajnokságban, így feljebb kell kapcsolnunk. Tisztában vagyunk vele, hogy ebben a tekintetben a fejlesztési munkában lesz a kulcs. Bakuba új aerodinamikai csomagot vittünk, és további új alkatrészekkel készünk a barcelonai hétvégére.

Mindennek tetejében új motorral is készülünk, idő előtt méghozzá, mert a második specifikáció használata csak Kanadában vált volna esedékessé. A csapatunkkal szoros együttműködésben álló eközben egy versenyüzemanyagot is kifejlesztett, ami az új motorral párhuzamosan érkezik, és amitől teljesítmény-növekedést várunk”

– idézi a csapatfőnök, Mattia Binotto gondolatait a motorsport.com az előttünk álló hétvége kapcsán.

Nem a Ferrari az egyedüli motorgyártó egyébként, amely új motorspecifikációval vág neki a szezon európai szakaszának. Hasonló lépésre szánta el magát a Honda is, amelynek „Spec 2”-es motorja még Bakuban debütált. A japánokat azonban nem a teljesítmény, hanem a megbízhatóság hiánya vezette erre a döntésre.

Fotó: formula1.ferrari.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr214815808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása