WTCR - GIROLAMI DUPLÁZOTT A HUNGARORINGEN, TASSI BRAVÚROS VERSENYZÉSSEL 8. LETT
WTCR 2019: Hungaroring - Második futam

lrm_export_650195185854953_20190428_162547984.jpeg

Néstor Girolami számára egyre jobban alakul a magyarországi WTCR-hétvége: az első után a második versenyen is elsőként intette le a kockás zászló. Eközben  a magyarok felemás futamot zártak: Tassi Attila kilenc helyet javított rajtpozíciójához képest, Michelisz viszont a lökdösődések közepette és a rajtelsőséget szem előtt tartva idő előtt kiállt.

Esős körülmények között vette kezdetét a túraautó-világkupa (WTCR) második, fordított rajtrácsos versenye. A rajtnál az élről induló Jean-Karl Vernay nem rajtolt valami jól, olyannyira nem, hogy Daniel Haglöffel egyetemben a Lynk&Co-s Thed Björk és a hondás Néstor Girolami elhúzott mellette. Néhány kanyarral később viszont már az argentin versenyző vezetett, pedig csak a hatodik helyről.

Az első körben valósággal úgy lökdösték egymást, mintha biliárdgolyók lennének, így a kiesési hullám is hamar megindult: Mehdi Bennani törött kerékkel volt kénytelen leparkolni a Sébastien Loeb Racing Volkswagenjét.

Vernay a következő kör elején átfűzte magát Haglöfön, miközben Thed Björk számára is véget ért a viadal, miután belekerült a darálóba a Lynk&Co-val. A 2017-es világbajnokhoz rövidesen, a 7. körben márkatársa, Yann Ehrlacher csatlakozott a garázsban, miután ő húzta a rövidebbet a Gabriele Tarquinivel és Nick Catsburggal vívott csatájában.

A kalamajkából Yvan Muller tudott sokat profitálni, aki úgy, hogy csak a 15. helyről rajtolt, máris az ötödik pozícióban találta magát, viszont mialatt Augusto Farfust előzte, mindketten elhagyták a pályát, így Guerrieri mindkettejük mellett elment.

lrm_export_650229362251823_20190428_162622160.jpeg

Három boldog dobogós – Girolami nem csak duplázott a Hungaroringen, de még a vezetést is átvette a pontversenyben. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Girolami pedig az első után a második futamot is megnyerte a Hungaroringen, noha az utolsó körökben Vernay próbálta megszorongatni, de a nemzetközi TCR-széria 2017-es bajnokának be kellett érnie a második hellyel. A francia mögött az újonc PWR Racing versenyzői, Daniel Haglöf és Mikel Azcona látták meg a kockás zászlót.

A két Cuprát Guerrieri, Muller, valamint az idei eddigi legjobb eredményét elérő Rob Huff követte, míg a nyolcadik helyre hősies csatározásokat követően Tassi Attila hozta be a KCMG-Hondát a 17. rajtkockából indulva.

lrm_export_650150022812252_20190428_162502821.jpeg

Tassi hősies versenyzés után 8. lett, pedig csak a 17.-ről indult. | Fotó: Kacskovics Mihály Béla

A TOP-10 Augusto Farfusszal és Nick Catsburggal lett teljes, az utolsó pontokat Ma Qing Hua, Benjamin Leuchter, Aurélien Panis, Tom Coronel és a rajtnál való kiugrását követően még egy áthajtásos büntetést is letöltő Frédéric Vervisch gyűjtötték be.

Tenke Tamás a 18. helyen ért célba, Michelisz Norbert – aki rendre rosszul jött ki a lökdösődésekből – két körrel a leintés előtt kiállt a versenyből, a 21. helyen rangsorolták. Viszont a harmadik versenyt, amely 17 órakor rajtol el magyar idő szerint, az élről kezdheti meg a hyundaios.

Érdekesség, hogy a listavezető helyen holtverseny alakult ki a két Münnich-pilóta között: mind Girolami, mind Guerrieri 90 ponttal rendelkezik.

A második futam végeredménye:

wtcr_2019_hun_r2.jpg

Nyitókép: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9014792092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása