WTCR - RAJT-CÉL GYŐZELEM GIROLAMINAK, PONTOK MICHELISZNEK ÉS TASSINAK
WTCR 2019: Hungaroring - Első futam

db456ddc252cb2349f4f459c61b90656.jpg

Néstor Girolami magabiztos versenyzéssel, rajt-cél sikert aratva szerezte meg első győzelmét a világkupában, miközben mindkét állandó magyar pilóta javítani tudott néhány pozíciót, így Michelisz és Tassi is értékes pontokat szerzett.

Borongós időben rajtolt el a túraautó-világkupa hungaroringi első futama; az indulásnál Néstor Girolami meg tudta őrizni a vezetést a Münnich Motorsport Hondájával Yvan Muller előtt. Aurélien Panis pedig kis híján lerajtolta Esteban Guerrierit, viszont a franciának a 2-es kanyarnál be kellett sorolnia az argentin mögé, amivel még egy pozíciót bukott, Yann Ehrlacher-val szemben. Ma Qing Hua késve, a boxutcából indulva vágott neki a futamnak, miután a felvezető kör végén nem hajtott fel a rajtrácsra.

A negyedik körben Panis és Ehrlacher összecsaptak, csakhogy kettejük csatája koccanásba torkollott, amin a Lynk&Co-s francia rajtavesztett, aminek következtében a depóba kellett hajtania. Valamivel hátrébb, a 10. helyért Augusto Farfus támadta Daniel Haglöföt, de amikor megelőzte volna a sikánnál, meglökte, aminek következtében a svéd cuprás két hellyel csúszott hátrébb. Ez viszont a rajtpozíciójához képest három helyet is nyerő Michelisz Norbi malmára hajtotta a vizet, aki a két kakaskodásnak köszönhetően már a TOP-10-ben találta magát.

Az utolsó kör kezdete előtt az utolsó pontszerző helyekért alakult ki öldöklő küzdelem, aminek során Gabriele Tarquini nem csak a saját maga útjából, hanem Hufféból, Tassiéból és Bennaniéból is eltakarította Azconát.

lrm_export_602513515145041_20190427_164517047.jpeg

Viszont az első hely érintetlen maradt, így a 12 körös verseny Néstor Girolami első WTCR-győzelmét hozta, Muller és Guerrieri a dobogón zártak, mögöttük Jean-Karl Vernay, Panis, Frédéric Vervisch, Thed Björk, Johan Kristoffersson, Farfus és Michelisz Norbert tették teljessé az első tíz sorrendjét, míg a pontszerzők névsora Haglöffel, Andy Priaulx-lal, Tarquinivel, Huff-fal és Tassi Attilával egészült ki. Tenke Tamás, a Zengő Motorsport szabadkártyás induló a 24. helyen látta meg a kockás zászlót.

A WTCR-program a szombati napra véget ért, vasárnap először 10 órakor, a második időmérő edzés kezdetén gördül pályára a #WTCR2019SUPERGRID-re keresztelt mezőny. Az eseményeket az Eurosport 2-n kísérhetjük figyelemmel.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2019_hun_r1.jpg

Fotó: Clement Luck / DPPI (FIA WTCR Media); Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5114789234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása