WTCR - HÁRMAS HONDA-ELSŐSÉG A HUNGARORINGI NYITÁNYON, MICHELISZ IS A TOP-10-BEN
WTCR 2019: Hungaroring - Első szabadedzés

5e201949bd5b8cedaa8a54d1b2aeb529.jpg

A Honda kezdett a legjobban a mogyoródi pályán: a Münnich Motorsport versenyzői, Néstor Girolami és Esteban Guerrieri behúzta az első két helyet, mögöttük Tassi Attila zárt. Michelisz Norbert pedig leggyorsabb hyundaiosként nyitott.

Eseménytelenül zajlott többnyire az első szabadedzés a túraautó-világkupa hungaroringi állomásán, még a sárga zászlókra sem volt szükség a 45 perc alatt. A jelenlegi állás alapján pedig úgy fest, hogy a Honda a marokkói után a hungaroringi hétvégén is jól muzsikál, mivel négyből három Civic a legjobb három között zárt.

A leggyorsabb 1:53.919-cel Néstor Girolami volt, bő egy tizedet adva csapattársának, Esteban Guerrierinek, míg a két Münnich-pilótát a KCMG magyar versenyzője, Tassi Attila követte. A 19 éves pilóta mögött Jean-Karl Vernay lett a negyedik a WRT-Audival, a cuprás csapattársak, Aurélien Panis és Tom Coronel előtt.

Michelisz Norbert a legjobb hyundaiosként és a hetedik helyen kezdte hazai hétvégéjét, mögötte a Lynk&Co-s Andy Priaulx, a szintén hyundaios Augusto Farfus, illetve Tassi csapattársa, Tiago Monteiro végzett.

A mezőny harmadik magyarja, a szabadkártyával és a Zengő-csapat színeiben induló Tenke Tamás a mezőny végén kezdett, bő 5 másodperces lemaradásban.

Szombaton 9:45-től jön a második szabadedzés.

A második szabadedzés végeredménye:

wtcr_2019_hun_fp1.jpg

Fotó: Frédéric Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8814787880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása