F1 - KÉT FERRARI AZ ÉLEN, KÉT PIROS ZÁSZLÓ A MÁSODIK EDZÉSEN
Forma-1 2019: Azerbajdzsáni Nagydíj - 2. szabadedzés

gp_dell_azerbaigian_2019_gi.jpg

Mondhatni, a piros szín jegyében telt az Azeri Nagydíj pénteki második edzése: Leclerc és Vettel révén ugyanis két piros autó zárt az élen a második edzésen, amit két baleset és ebből kifolyólag két piros zászlós fázis is tarkított.

A csonka első szabadedzést követően a második edzés is kettős Ferrari-elsőséget hozott, igaz, ezúttal 10-15 percnél többet tudott pályán tölteni a mezőny, viszont a 90 perces gyakorlás menetét két megszakítás is tarkította.

Előbb Lance Stroll ütközött neki a falnak a 2-es kanyar kijáratánál a Racing Point-Mercedesszel, valamivel később pedig az edzés elején kormányzási problémákkal küszködő Daniil Kvyat ütközött a Toro Rosso-Hondával.

Nem sokon múlt, hogy Charles Leclerc is feliratkozzon a balesetezők névsorára: a 2017-es Forma-2-es bajnok a 7-es kanyarban veszítette el autója hátulját, majd érintőre is vette a palánkot, de gond nélkül tovább tudott menni.

Sőt a monacói élre is repítette a Ferrarit, 1:42.872-es idejével több mint két tizedmásodpercet adott csapattársának, Sebastian Vettelnek, akinek szintén volt egy nagyobb rontás a 3-as kanyar féktávjánál.

A harmadik helyen Lewis Hamilton lemaradása már tetemes volt, több mint hat tizedmásodpercnyi, míg Valtteri Bottas csak az ötödik pozícióba ért oda a másik Mercedesszel – a finn pilóta is kicsúszott az első percekben, de legalább az autóját ki tudta ereszteni a 2-es kanyarnál található bukótérbe.

A két Ezüst Nyíl közé Max Verstappen ékelődött be a Toro Rossóval, mögöttük pedig Kvyat lett a hatodik. Az oroszt a mclarenes Carlos Sainz, Alexander Albon (Toro Rosso), Pierre Gasly (Red Bull) és Lando Norris (McLaren) követte az első tízben.

A mezőny második felében a Renault szerepelt meglehetősen gyenge, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg kettőse csak a 15. és a 17. helyig jutott. Az edzésen egyébként csak 19 autó gördült pályára, George Russell az első edzésen történt padlólemezes kálváriát követően a garázsban maradt.

Szombaton délben, a harmadik szabadedzéssel folytatódik a program közép-európai idő szerint.

A második szabadedzés végeredménye:

Formula 1 on Twitter

After a severely shortened FP1, the drivers were itching to get out in FP2 And it was @ScuderiaFerrari who came out on top in Baku ⏱️ #AzerbaijanGP �� #F1

Fotó: formula1.ferrari.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2314787798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása