WTCR - A BOP AZONNALI VÁLTOZTATÁSÁÉRT KIÁLT MICHELISZ CSAPATTÁRSA

0872c6337cd59b0d5ccc0f86f79a63ee.jpg

Noha megnyerte a második futamot Gabriele Tarquini, a veterán olasz pilóta úgy véli, hogy a Hyundai a kelleténél jobban hátráltatja a BoP, és bízik benne, hogy ez még a hungaroringi hétvége előtt változni fog.

Várható volt, hogy nehéz hétvégével indul a 2019-es szezon a Hyundai számára, ugyanis a BoP-értékek meghatározása során nem kímélték a dél-koreai gyártót a 90 milliméteres hasmagassággal, valamint a Lynk & Co esetében úgyszintén alkalmazott, 2,5%-os motorerő-csökkentéssel.

Ennek eredményeként mind az első, mind a második időmérő edzésen a pontszerző zónát jelentő TOP-5-ön kívül végzett mindegyik i30-as. A versenyeken aztán csak a világkupa tavalyi győztese, Gabriele Tarquini tudott dobogóra állni a BRC Racing részéről, és ő is csak úgy, hogy a fordított rajtrácsos, második versenyt nyerte meg – igaz, az olasz csapat akár kettős győzelmet is szerezhetett volna, ám féltávnál Nick Catsburg vezető helyről volt kénytelen kiállni fékhiba miatt.

f809dee4f5e419f34fa3683791ecad01.jpg

A Hyundai ezzel jóval alulteljesített a 2018-as marokkói hétvégéjéhez képest, amit két pole-lal és két futamgyőzelemmel zárt. Michelisz Norbi csapattársa, Tarquini a nyitóhétvége után úgy gondolja, azonnali módosításra szorul a BoP, azaz a teljesítménykiegyenlítő-rendszer – ennek kapcsán a TouringCarTimes hasábjain nyilatkozott:

„Fantasztikus, hogy megnyertem a második futamot, ezzel nagyon fontos pontokat zsebre vágva. Mindezt annak ellenére, a BoP által nem volt versenyképes az autónk. Reméljük, hogy ezen a következő hétvégéig változtatni fognak, mindenesetre mi tovább fogunk küzdeni.”

A BRC Racing csapatfőnöke, Gabriele Rizzo osztotta az 57 éves olasz versenyző álláspontját a témában:

„Kemény hétvége volt számunkra a mostani, a BoP miatt alaposan megszenvedtünk azért, hogy a maximum kifacsarjuk a Hyundai i30 N TCR-ből. A futamgyőzelem, valamint a tény, hogy mind a négy pilótánk pontot tudott szerezni, természetesen pozitív a hétvégét illetően. Azonban folyamatosan az élvonalban szeretnék harcolni, amit remélhetőleg a BoP is lehetővé tesz számunkra hamarosan.”

Fotó: Frederic Le Floc'h / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4914747947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása