EX-F1-ES PILÓTÁVAL ÁLL RAJTHOZ SZABÓ ZSOLT SPANYOLORSZÁGBAN

szabo_zsolt_2.jpg

Korábban még nem vett részt ilyen jellegű viadalon, most viszont már elsőre igencsak komoly csapattársakat kap a Zengő Motorsport tavalyi versenyzője.

Tavaly a túraautó-világkupában, a Zengő Zoltán nevével fémjelzett alakulat színeiben versenyzett Szabó Zsolt Dávid – a 23 éves pilótának kissé felemásan sikerült a szezonja, aminek folyamán a hungaroringi és a szlovákiai hétvégét pontszerzéssel zárta.

A magyar versenyző a múlt héten az Instagram-oldalán közölte, hogy 2019-ben egyik bajnokságban sem fog teljes szezont futni, azért, hogy az év első felében egyetemi tanulmányaira, pontosabban a diploma megszerzésére összpontosíthasson, illetve felkészülhessen a jövőbeni futamaira.

Hétfőn hajnalban pedig egy, a médiacsapata által küldött sajtóközleményből kiderült, hogy Szabó Zsoltnak nem kell már sokat várnia ahhoz, hogy újra bukósisakot öltsön. Egészen pontosan már csak néhány napot; a hétvégén ugyanis élete első 24 órás gokartversenyén vesz részt a spanyolországi Sevillában.

 „Mondhatni, váratlanul ért. A tavalyi évben párszor gokartoztunk együtt ezzel a társasággal. Minden alkalommal jókat csatáztunk, nagyon sokat tanítottak és segítettek nekem. Vasárnap este jött egy telefon, hogy megüresedett egy hely a csapatban és örülnének, ha indulnék velük.

Magától értetődik, hogy kimondhatatlanul izgulok, hiszen ezen a szinten csak a győzelem jöhet szóba. Mindegyik csapattársam bajnok, így hatalmas felelősség van a vállamon, hogy ne lassítsam őket és megfeleljek a kihívásnak”

– nyilatkozta Szabó annak kapcsán, hogyan került szóba ez a lehetőség, és már a céljait is kitűzte, ami elsősorban a győzelmet jelenti ezúttal:

„Természetesen győzni szeretnénk. Ennek tudatában vágunk majd neki a hétvégének. Úgy gondolom, hogy ilyen csapatfelállással más eshetőség szóba sem jöhet. Innentől fogva az a terv, hogy minél gyorsabban elsajátítsam péntekre a pályát, és a tesztelés során a lehető legközelebb kerülhessek a csapattársaim adataihoz.

Szeretnénk kiélvezni ezt az egyszeri alkalmat. Tulajdonképpen Ők azért indulnak, hogy edzésben tartsák magukat, éppen ahogyan én is, hiszen az a célom, hogy a 2019-es szezon második felére, illetve a 2020-as idényre minél jobb formában legyek.”

szabo_zsolt_1.jpg

Szabó mellett ráadásul rendkívül nem akármilyen versenyzők fognak osztozni a gokarton. Csapattársa lesz az ex-Forma-1-es versenyző, Roberto Merhi, a korábban a World Series by Renault-ban, a Forma-1 előszobájaként számontartott GP2-ben – mai nevén a Forma-2-ben – és a WTCC-ben megfordult Félix Porteiro, valamint Santiago Porteiro, akinek aktív és hivatásszerű versenyzői pályafutása sokkal inkább az évezred elejére datálódik, 2002-ben megnyerte a World Series by Nissan bajnokságot.

A miskolci születésű versenyző természetesen izgatottan várja, hogy ezzel a társasággal éles körülmények között is megméresse magát:

„Ez egy óriási lehetőség a tanulásra. Itt, most egy hajóban evezünk, így kicsit könnyebb lesz a folyamat, mintha egymás ellen mennénk. Amikor nyáron vívtunk egy barátságos csatát az is remekül telt. A köreim sem voltak annyival gyengébbek, mint ahogyan arra számítottam, szóval nagyon várom már, hogy ez az alkalom mit tartogat a számunkra.

Azért teljesen őszintén megmondom, egy kicsi drukk van bennem emiatt, hiszen mégis csak egy nagy pilótáról beszélünk.”

Izgalmas kihívásnak néz elébe tehát Szabó, aki pénteken már Spanyolországban fog tesztelni, az egynapos megmérettetés pedig szombaton délben rajtol, és értelemszerűen vasárnap ugyanakkor intik le.

Fotó: Szabó Zsolt média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6614747921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása