WTCR - GUERRIERIÉ AZ ELSŐ POLE, MICHELISZ ÉS TASSI A TOP-10-EN KÍVÜL
WTCR 2019: Marokkó - Első időmérő edzés

6e704377f4e91ac77195fdab0811424b_1.jpg

Esteban Guerrieri nyerte a 2019-es szezon első időmérő edzését, és miután elképesztően szoros a mezőny, bőven akadtak meglepetések. Például az, hogy Michelisz Norbinak és Tassi Attilának sem jött össze az, hogy a legjobb tíz közé verekedje magát.

A WTCR-ben először volt tétje a szombati időmérő edzésnek, így nem csoda, hogy a versenyzők többsége a szabad jelzés megjelenését követően rögtön pályára gördült. Az első mért kört Tiago Monteiro teljesítette 1:26.1-gyel, de az első tíz perc végére Yvan Muller állt az élre, megelőzve Esteban Guerrierit, Michelisz Norbertet, Daniel Haglöföt és Niels Langeveldet.

A szabadedzésekhez hasonlóan pedig a kvalifikációt sem úsztuk meg defektek nélkül: mindössze néhány perc leforgása alatt kapott defektet Frédéric Vervisch, Ma Qing Hua és Rob Huff, mialatt a depóban Gabriele Tarquinit egy motorhiba mellett az is hátráltatta, hogy behívták mérlegelésre, Yvan Muller autóját pedig elkezdték tüsténkedve javítani a Cyan Racing szerelői, miután a francia a gyorskörén az egyik kerékvetőt túlságosan agresszíven támadta meg.

Ennek ellenére félidőnél is Muller vezetett, azonban mögé felzárkózott Jean-Karl Vernay, Nick Catsburg, a második szabadedzést az élen záró Thed Björk, valamint Tiago Monteiro. Az utolsó tíz percbe megérkezve viszont már Esteban Guerrieri tört az élre a Münnich-Hondával, ami után Tassi Attilának egy törött splitterrel, Gordon Sheddennek pedig egy defekttel kellett a depóba hajtania.

Mindezek után komoly tűzijátékra lehetett számítani az utolsó percekben, ehhez képest csak nagyon kevesen tudtak javítani. Guerrieri 1:24.773-as köre elegendőnek bizonyult a pole-hoz, így a tavalyi évben az időmérőkön nyeretlennek bizonyult Honda rajtelsőséggel kezdte a 2019-es szezont. Muller és Björk maradtak a második és a harmadik helyen, míg Néstor Girolami feljött negyediknek, Andy Priaulx pedig ötödiknek.

A legjobb hyundaios Gabriele Tarquini lett a hatodik helyen, a BoP negatív hatásait pedig az mutatja, hogy a világkupa-győztes olasz a tavalyi, 1:24.316-os körétől bő 8 tizeddel maradt el. Mögötte Vernay, Monteiro, Yann Ehrlacher és Haglöf tették teljessé az első tíz sorrendjét. Michelisz Norbi csak a 12. lett, noha a pole-körtől csupán közel 5 tizeddel maradt el, Tarquini idejétől mindössze 6 századdal. Márkatársai, Catsburg és Augusto Farfus a 13. és a 17. helyre kvalifikáltak.

Meglepően gyenge időmérőt zárt a 16. helyezett Rob Huff vagy éppen a 24.-ként záró Vervisch is, de Tassi Attila is csak a mezőny végéről várhatja a rajtot, élete első WTCR-futamán, ami 17:50-kor rajtol el magyar idő szerint. Az eseményeket élőben adja az Eurosport 1.

Az első időmérő edzés végeredménye:

wtcr_2019_mar_q1.jpg

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9714743917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása