F1 - 2021-TŐL EGYSÉGES SEBESSÉGVÁLTÓK ÉRKEZHETNEK A FORMA-1-BE

x4i1504.jpg

Körvonalazódnak a két év múlva kezdődő új éra szabályai: a minap a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tendert írt ki a sportág leendő sebességváltó-beszállítójának. Még az sem kizárt, hogy egy csapat fogja biztosítani a többinek egy egységes váltót.

Idáig az volt a módi a Forma-1-ben, hogy a csapatok gondoskodnak a sebességváltójukról (akár saját maguk, akár egy másik csapat eszközét használva), azonban ez 2021-től változhat. A motorsport.com birtokába jutott az az információ ugyanis, hogy az FIA standardizálná a szóban forgó egységet, amire már ki is írt egy beszállítói pályázatot – ez akár az első jele is lehet a költségplafon bevezetésének.

Első látásra érdekes csavart jelenthet a történetben, hogy a tenderre a Forma-1 jelenlegi konstruktőrjei is jelentkezhetnek, de csak március 15-ig, a szerződés pedig 2024 végéig szólna – csakhogy az ilyesmi egyáltalán nem számít újkeletűnek a királykategóriában, hiszen a vezérlőelektronikát már évek óta a McLaren gyártja valamennyi csapatnak.

Az eddigi nyolc- helyett hétfokozatosok lennének az új sebességváltók, amiknek minden egyes versenyző esetében négy nagydíjhétvégét kellene kibírnia.

A 18 colos kerekek érkezése után ez a második lényegi hír, ami már a következő éra előírásait érinti. A tender leírásából az is kiderül egyébként, hogy a tendergyőztesnek a gyártási folyamat során figyelnie kell a megnövekedett motorerő, aminek a hátterében például az áll, hogy az MGU-K, azaz a mozgásienergia-visszanyerő rendszer kimeneti teljesítménye 30 kW-tal lesz több, mint eddig.

Fotó: f1-fansite.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7214636352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása