WTCR - KÍNAI CSAPATTÁRSAT KAPOTT KEVIN CECCON

9fb19a69735fd6c858af81f26a490cf9.jpg

Bejelentették, hogy Ma Qing Hua vezetheti a túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es szezonjában a Team Mulsanne másik Alfa Romeóját, a tavalyi év egyik legjobb újoncának bizonyult Kevin Ceccon csapattársaként – mindezt stílusosan, a kínai újév napján.

Két szempontból is ünneplendő Ma Qing Hua számára február 5-e: egyrészt Kínában ma vette kezdetét az új esztendő, másrészt pedig bejelenthette, hogy biztos helye van a WTCR rajtrácsán az idei szezonban. Ugyanis a Team Mulsanne csapata – amely korábban már tájékoztatta a nagyérdeműt a világkupa-futamgyőztes Kevin Ceccon szerződéshosszabbításáról – bejelentette, hogy a csapat másik Alfa Romeo Giuliettáját a 31 éves kínai viheti csatába.

Ma Qing Hua korábban a rövidéletű HRT-csapat F1-es tesztpilótája, valamint a Citroën gyári WTCC-alakulatának versenyzője is volt többek között, s mindkét gárdánál történelmet tudott írni, mivel ő volt minden idők első kínaija, aki Forma-1-es versenyhétvégén vett részt és FIA-világbajnoki futamot is nyert, méghozzá kettőt (2014-ben Oroszországban, majd a következő évben, Portugáliában).

Ma számára a WTCR sem ismeretlen terep, ugyanis a szezon második felében négyből három fordulón is helyettesítette Tiago Monteirót a Boutsen Ginion Racing Hondájában, a wuhani harmadik futamon pedig pontokat is szerzett egy hetedik hely formájában. A kínai pilóta a karácsonyi ünnepeket megelőzően tesztelt az Alfa Romeo TCR-autóját (egyetemben Cecconnal, Tom Coronellel és Jono Lesterrel), majd az olasz masinával futamgyőzelmet is szerzett a kínai TCR-bajnokság záróviadalán.

01-ma-qinghua.jpg

„Nagyra értékelem, hogy a Team Mulsanne és a Romeo Ferraris a kínai újév napját választottak együttműködésünk bejelentésére. Ez egy nagyon fontos nap Kínában és biztos vagyok benne, hogy a rajongóink élvezni fogják a mai napot. Tavaly már vezettem az Alfa Romeo Giuliettát, amivel kapcsolatban már a kezdetektől fogva jó érzéseim voltak” – kommentálta a bejelentés hírét Ma, aki a Forma-1 és a WTCC mellett a Formula-E-ben, a ralikrossz-világbajnokságban (WRX) és a kínai túraautó-bajnokságban (CTCC) is megfordult, sőt, utóbbiban bajnoki címet is szerzett. – „Nagy potenciál rejlik az autóban, aminek a fejlesztésen ezen a télen a csapat keményen dolgozott azért, hogy az új WTCR-szezonban már az elejétől fogva versenyképesek lehessünk.”

„Örömünkre szolgál, hogy ma, a kínai újév napján ismertethettünk a Team Mulsanne végleges versenyzői felállását. Ez különleges jelentéssel bír, ami remélhetőleg nem csak Ma Qing Hua számára, hanem a teljes csapatnak erős kezdést. Régről ismerem Ma-t, tavaly pedig lehetőségünk adódott arra, hogy tesztek és futamok keretében megfigyeljük a sebességét és a tehetségét. Arra számítok, hogy a tapasztalata sokat segíthet nekünk az autó fejlesztésében” – idézi a WTCR sajtóirodája által kiadott közlemény a Team Mulsanne csapatmenedzseri szerepkörét betöltő Michela Cerruti szavait.

A monológok sorát pedig François Ribeiro, az Eurosport Events feje és a WTCR promótere zárta, aki elmondta, hogy örömmel fogadja Ma Qing Hua érkezését, ugyanis a kínai győztesként már bizonyított a túraautózásban, jelenléte pedig különleges lesz a Lynk & Co mellett, főleg Wuhanban.

Így fest a 2019-es WTCR-mezőny az eddigi hivatalos bejelentések alapján:

  • Cyan Racing (Lynk & Co): Thed Björk, Yann Ehrlacher, Yvan Muller, Andy Priaulx
  • Team Mulsanne (Alfa Romeo): Kevin Ceccon, Ma Qing Hua
  • Sébastien Loeb Racing (Volkswagen): Mehdi Bennani, Rob Huff, Johan Kristoffersson, Benjamin Leuchter
  • Hyundai Motorsport (Hyundai): Nick Catsburg, Augusto Farfus, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini

Fotó: Clement Marin / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr314609412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása