F1 - KISZÁLLT AZ ÁLLAM A MEXIKÓI NAGYDÍJ MÖGÜL

f1_grand_prix_of_mexico_p-lidb4esypx.jpg

Veszélybe kerülhet a Mexikói Nagydíj jövője, ugyanis a mexikói kormány úgy döntött, hogy megvonja a támogatást a futamrendezéstől, helyette inkább a vasútfejlesztésbe invesztál.

Több mint 20 év kihagyás után, 2015-ben lett újra a Forma-1-es versenynaptár része Mexikó, azonban könnyen előfordulhat, hogy jövőre már nem tér vissza az Autodromo Hermanos Rodríguez pályára a királykategória mezőnye, hiába rendeztek az elmúlt évek folyamán rendre teltházas versenyeket.

Ennek hátterében az áll, hogy a tavalyi választások eredményének értelmében a Nemzeti Újjászületési Mozgalom és Andres Manuel Lopez Obrador vették át az elnöki posztot. Az új vezetőség költségvetési átszervezéseit követően pedig Mexikóváros kormányának feje, Claudia Sheinbaum az El Financiero lapnak nyilatkozva, hogy megvonta a 400 millió pesós támogatást a Mexikói Nagydíjtól, ami magyar forintban számolva több mint 5,8 milliárdnak felelt meg, amit a jövőben a Mayan Train névre hallgató vasútfejlesztési projektbe fognak befektetni.

Azonban nem csak a mexikói verseny sorsa van kétségek között, ugyanis 2019 végén a Spanyol, a Brit, a Német és az Olasz Nagydíj szerződése is lejár.

Fotó: Zimbio

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5814605438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása