F1 - SZAKASZGYŐZELEMMEL DEBÜTÁLT A RALIZÁSBAN BOTTAS

50879421_10156145930677411_5146013201686593536_n.jpg

A Mercedes versenyzője a hétvégén rajthoz állt a lappföldi ralin, amit egy szakaszgyőzelemmel az ötödik helyen zárt egy Ford Fiesta WRC volánja mögött.

Első raliversenyét tudhatja maga mögött a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas Lappföldön: a finn egy Ford Fiesta WRC-vel indult, és eleinte úgy tűnt, hogy nem sikerülhet valami acélosra a debütálás a gyengébb R5-ös autók sűrűjében, mivel az első két szakaszt a hetedik és a kilencedik helyen zárta mindössze. Pénteken valamelyest javult a mérlege, ugyanis a pénteken felkapaszkodott az ötödik pozícióba az összetettben, amit már meg is tartott a leintésig, ráadásul közben még egy szakaszgyőzelmet is összehozott.

Bottas tapasztalt navigátort kapott maga mellé, ugyanis Timo Rautiainen egykor Marcus Grönholm munkáját segítette hasonló szerepben, sőt 2000-ben és 2002-ben egészen a bajnoki címig meg sem álltak a ralivilágbajnokságban (WRC). Egyébként Grönholm fia, Niclas – aki az elmúlt három évet ralikrossz-világbajnokság (WRX) mezőnyében töltötte – is ezen az eseményen ejtette meg ralis bemutatkozását.

Niclas Grönholm a Printsport csapat Skoda Fabiáját vezette, amit egykor a Citroën jelenlegi WRC-pilótája, Esapekka Lappi használt még akkor, amikor az SWRC-ben – a WRC legkisebb nevelőszériájában – versenyzett 2012-ben, de nem éppen a szája íze szerint alakultak a dolgok, ugyanis már az első napon technikai probléma hátráltatta, de a Rally2-szabályok értelmében felzárkózhatott a 68.-ról a 17. helyre a szombati öt szakasszal.

A Ferrari egykori F1-es pilótája, Mika Salo is ott volt a résztvevők között, aki szintén egy Printsport-Skodát vezetett: a kezdett számára is nehéz volt, de a 43.-ról egészen a 11. pozícióig menetelt előre.

Az eseményt egyébként Emil Lindhom, a Peugeot gyári versenyzőjeként ismert Sebastian Lindholm fia nyerte meg egy Volkswagen Polo GTI R5-tel.

Fotó: Mercedes-AMG Petronas Motorsport / Facebook

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8114591166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása