WTCR - NEM LESZ 2019-BEN GYÁRI TÁMOGATÁSÚ PEUGEOT-CSAPAT

img_5730.JPG

Eric Néve, a DG Sport Compétition csapatmenedzsere egy interjúban elárulta, hogy a WTCR-t illetően „a Peugeot kihúzta a dugót a konnektorból”. A belga csapat más alternatívák után néz jelenleg.

2018-ban a WTCR mezőnyében mindössze két Peugeot-t láthattunk a rajtrácson, a franciák gyári támogatását élvező DG Sport Compétition színeiben és a volánnál Aurélien Comte-tal, a Peugeot fejlesztőpilótájával, valamint Mato Homolával – a francia és a szlovák versenyző számára, ha nem is alakult gördülékenyen a szezon, egy-egy győzelem azért összejött. Viszont sokáig és viszonylag nagy körökben állandó találgatások tárgyát képezte az, hogy a Peugeot gyári támogatása miben is merült ki – ennek kapcsán a DG Sport Compétition részéről Eric Néve árulta le az igazságot a Motorzaj.hu-nak adott interjújában.

 „A Peugeot kihasználta a 2018-as WTCR szezont, hogy bemutassa, mi mindent lehet elérni a 308 TCR-rel. Ezt a programot ők azzal támogatták, hogy az autókat a rendelkezésünkre bocsátották, adtak alkatrészeket és Aurélient. A csapatnak a működési költségeket kellett előteremtenie” – tisztázta a kérdést a belga csapat menedzsere.

img_8495.jpg

Azonban jelen állás szerint idén Peugeot 308 TCR csak abban az esetben lesz a mezőnyben, ha valaki abszolút privát csapatként indít nem egyet, hanem – az idei szezonra életbe lépett szabálymódosítások értelmében – kapásból kettőt.

Ugyanis Néve azt is elmondta, hogy a franciák 2019-ben már nem kívánnak gyári támogatású programot futtatni a WTCR-ben annak költségessége miatt: „Ami a WTCR-t illeti, a Peugeot kihúzta a dugót a konnektorból. Jelenleg olyan, alacsonyabb szintű programok után néznek, mint a TCR Europe. Mivel gyakorlatilag lehetetlen összerakni egy WTCR-programot gyári támogatás nélkül, más alternatívák után kell néznünk a 2019-es szezonra, hogy ott lehessünk a rajtrácson.”

Az interjúban szó esik még arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy összerakjunk egy élhető WTCR-programot, valamint arról, hogy mivel tölti a napjait Néve, amikor nem a csapat világkupás projektjének megmentésén fáradozik. Az interjú teljes terjedelmében elolvasható médiapartnerünk, a Motorzaj.hu oldalán.

03718011_ff_0968.jpg

Fotó: Landek Norbert / Braking News Motorsport, Francois Flamand / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9614574194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása