FEM - LEHETŐSÉGEKKEL FOGJÁK DÍJAZNI A LEGJOBBAKAT

9299f50a-0068-43e6-a409-3408f8ddac38.jpg

A Forma-3-as Európa-bajnokság hamvaiból, a 2019-es év erejéig feltámasztott Formula European Masters egészen egyedülálló módon fogja díjazni a legjobb indulókat: aki a legjobbnak bizonyul, az akár egy DTM-futamrészvételig is eljuthat!

Számottevő változásokon esett át a Forma-3-as kategória a 2018-as szezon lezártával, ugyanis az eddig ismert két bajnokságot – a GP3-at és a Forma-3-as Európa-bajnokságot – egy nemzetközi Forma-3-as sorozatba olvasztották. Ennek ellenére két olyan szériát is figyelemmel kísérhetünk majd, amely F3-as autókat futtat, ugyanis néhány hónappal ezelőtt az a döntés született, hogy nem hagyják a Forma-3-as Európa-bajnokságban használt autókat egy évig, homologizációjuk érvényességének végéig porosodni. Így azokat leporolva, a DTM égisze alatt egyéves bajnokság indul, Formula European Masters néven.

Jelen állás szerint kilenc csapat – többek között a Van Amersfoort Racing, a Motopark, a Mücke Motorsport, a Double R Racing, a Fortec Motorsports, a Jo Zeller Racing és a PAVE Motorsport – és 20 autó nevezett a 2019-es szezonra, ám idáig csak két versenyzőt neveztek meg: a néhány hónappal ezelőtti Makaói Nagydíjon rémisztő balesetet szenvedett Sophia Flörsch a Van Amersfoort Racing, Yuki Tsunoda pedig a Motopark színeiben fog versenyezni.

Néhány napja a szervezők viszont bejelentették, hogy milyen díjak várnak a legjobbakra. A motorsport.com értesülései szerint eredetileg egy 100 ezer eurós pénzdíjat akartak kiosztani a széria győztesének, de némi mérlegelés után arra jutottak, hogy ez nem nyomna annyit a latba, hogy lehetségessé váljon egy szintlépés.

Így a pénzjutalmak ötletét elvetették, amik helyett a legjobbakat lehetőségekkel fogják díjazni. A bajnokság első három helyezettje részt vehet majd a DTM hagyományos, év végi tesztjén, amit kifejezetten fiatal pilóták részére rendeznek – aki pedig a legjobban teljesít a gyakorlás folyamán, az a következő évben garantáltan részt vehet a bajnokság egyik fordulóján. A bajnok ezen kívül egy Super Formula-autót is kipróbálhat egy japán teszt keretein belül.

Fotó: F3 Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6514572228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása