WTCR - KÉTSÉGEK KÖZÖTT A HONDA 2019-ES SZEZONJA?

img_6378.JPG

A japán márka egyelőre nem kötelezte el magát a WTCR iránt, és már csak három hónap van hátra a szezon kezdetéig.

A Honda a minap adott ki egy sajtóközleményt a 2019-es versenyprogramjai kapcsán, viszont a listán semmilyen információ nem szerepelt a WTCR-projekttel kapcsolatosa. „A Honda bejelentést fog tenni a bajnokságban induló csapat kapcsán, amint eldőltek a részletek” – mindössze ennyi áll a közleményben.

2018-ban Esteban Guerrieri és Tiago Monteiro voltak a Honda gyári támogatott versenyzői, akik közül előbbi a Münnich Motorsportot, utóbbi pedig a Boutsen Ginion Racinget képviselte. Igaz, a Forma-1-et is megjárt portugál csak a suzukai hétvégén állt rajthoz 2017-es tesztbalesete miatt.

Tavaly összesen öt Hondát láttunk a WTCR-ben: a Monteiro-féle Honda volánja mögé beült még Benjamin Lessennes és Ma Qing Hua, a másik Boutsen-féle autót Tom Coronel terelgette, míg a Münnich-csapatnál a másik két autót Yann Ehrlacher, valamint James Thompson és Timo Scheider vezették.

A bizonytalanság kapcsán a TouringCarTimes újságírója, Neil Hudson azt is felvázolta lehetséges opcióként, hogy a JAS által épített Hondák privát, azaz a manufaktúra által nem támogatott versenyzőkkel és csapatokkal is indíthatóak a WTCR-ben, csakhogy mindez azt jelentené, hogy 2011 óta először nem lenne jelen a WTCC-ben / a WTCR-ben a Honda.

Fotó: Landek Norbert / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4514557706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása